Spread the love


Η Ελληνίδα Dj, η 23χρονη Ξένια Γκάλη, που πήγε στην Αμερική και καταξιώθηκε.

Αν και μόλις 23 ετών, όμως η Ξένια Γκάλη έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις και να κερδίσει την προσοχή σπουδαίων ανθρώπων της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Γεννήθηκε στο Παρίσι, όταν ήταν 2 ετών, η οικογένειά της μετακόμισε στο Λος Αντζελες αλλά η Ελληνίδα μητέρα της ήθελε τα παιδιά της να μεγαλώσουν στην Ελλάδα. Στα 6 της έφτασε στην Ελλάδα όπου έζησε μέχρι και την αποφοίτησή της από το Λύκειο, οπότε και έφυγε για μουσικές σπουδές στην Αγγλία. Σπούδασε Μουσική Σύνθεση και Παραγωγή στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ και εκεί ξεκίνησε να ασχολείται με τη σύνθεση, αλλά και ως Dj για να βγάλει το χαρτζιλίκι της.

«Όταν ζούσα στην Αγγλία μάζεψα τα λεφτά και αγόρασα δύο πικάπ. Άρχισα να παίζω με βινίλια σε μικρά κλαμπάκια και αυτό έκανε τρομερή εντύπωση οπότε σιγά, σιγά άρχισαν να με καλούν να παίξω σε περισσότερα μαγαζιά», είπε.

Σήμερα, η Ξένια, η οποία ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, γράφει η ίδια τους στίχους, αλλά και τη μουσική των τραγουδιών της, ενώ έχει καταφέρει να διακριθεί μέσα σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού.

Η Ξένια πήγε στην Αμερική πριν από δύο χρόνια, έχοντας μαζί της μόνο μια βαλίτσα και χάρη στο πολύπλευρο ταλέντο της κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες διαγωνιζόμενους και να κερδίσει τον διαγωνισμό iStandard Producer Showcase που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη.

dsc_6116

Ο διαγωνισμός αυτός είναι ένας από τους κορυφαίους διαγωνισμούς στις ΗΠΑ και κάθε υποψήφιος πρέπει να παρουσιάσει πέντε μουσικά κομμάτια δικής τους σύνθεσης μπροστά σε κοινό και κριτική επιτροπή. Ανάμεσα στους κριτές συγκαταλέγονται μερικά από τα κορυφαία ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως η Rihanna, ο Lil Wayne, ο Eminem, ο Drake και ο Kanye West.

«Θυμάμαι ένα βράδυ, καθώς σέρφαρα στο ίντερνετ έπεσα πάνω στην ανακοίνωση του διαγωνισμού. Χωρίς να το σκεφτώ πολύ έκανα την αίτηση και τελικά μου βγήκε σε καλό, αφού βρέθηκα ανάμεσα στους δύο πρώτους», είπε.

upl561bbe703ef0c

Είναι τόσο καλή είναι πολλά τα clubs στις ΗΠΑ που τη ζητούν για να παίξει μουσική. Παράλληλα, δίνει το στίγμα της ως μια άκρως επιτυχημένη DJ, με παρουσίες σε clubs όπως το Ministry of Sound του Λονδίνου και το Pacha στην Ίμπιζα, ενώ υπογράφει soundtracks για θεατρικές παραγωγές.

Το τελευταίο single της Xenia Ghali με τίτλο “Black Betty’s Worldwide”, το απόλυτο Zumba anthem, γνωρίζει τεράστια επιτυχία στα ραδιόφωνα και club της Αμερικής.

upl561bbe55c2c7e

Σήμερα, η Ξένια συμμετέχει σε παγκόσμιες διοργανώσεις για djs και παραγωγούς της dance μουσικής, όπου συναντάς ιερά τέρατα της ηλεκτρονικής μουσικής όπως ο Getta ή ο Tiesto.

Η Ξένια πάντως αυτό που θέλει είναι να γράφει και να εκφράζεται μέσα από τη μουσική. Αυτό που χαρακτηρίζει τα κομμάτια της είναι ότι συνδυάζει διάφορα είδη μουσικής σε ένα, ενώ αυτή τη στιγμή ετοιμάζει ένα album με διασκευές της βραβευμένης με Grammy τραγουδίστριας Petrona Martinez.

Επισκεφθείτε την σελίδα της  xeniaghali.com



Spread the love