Spread the love


Ο Έλληνας πίσω από τη μουσική της σειράς «Empire», ονομάζεται Αλέξης Γράψας. Τα τελευταία χρόνια, το στούντιο του βρίσκεται εντός των κινηματογραφικών στούντιο της Warner Brothers.

Ο Αλέξης Γράψας είναι συνθέτης μουσικής για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Με τη μουσική του «ντύνει» ταινίες και σειρές όπως το «Empire», η τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο που έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης στην Αμερική. Με τη μουσική του έχει ντύσει κι άλλες επιτυχημένες σειρές όπως το Revenge και το Reckless. Έχει γράψει μουσική για 5 τηλεοπτικές σειρές και 15 κινηματογραφικές ταινίες.

Γεννήθηκε στη Λευκάδα και η μητέρα του, ως  διευθύντρια του μοναδικού τότε Ωδείου στη Λευκάδα, τον μύησε από από 4 χρονών στον κόσμο της μουσικής.

Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Αθηνών για 2 χρόνια και κατάλαβε πως η μουσική ήταν το μέλλον του. Το 2005 κέρδισε μια υποτροφία για να σπουδάσει σύνθεση μουσικής για κινηματογράφο στο Berklee College of Music.

Το 2008 εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες. Τα τελευταία χρόνια, το στούντιο του βρίσκεται εντός των κινηματογραφικών στούντιο της Warner Brothers.

“Μου δόθηκε η ευκαιρία να γράψω μουσική για το «Empire». Ούτε εγώ φυσικά ούτε κανείς άλλος από την παραγωγή περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε και την απήχηση που θα είχε. Η πρόκληση του να δουλεύεις πάνω σε κάτι που θα δουν και θα ακούσουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάθε εβδομάδα δημιουργεί ένα ωραίο συναίσθημα, αλλά ταυτόχρονα και ένα υποσυνείδητο άγχος. ” τονίζει σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Κέρδισε βραβείο Μουσικής στα Οπτικά Μέσα (Hollywood Music in Media Awards) στην κατηγορία Πρωτότυπη Μουσική – Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ, για την τελευταία του ταινία «Land of Leopold» με πρωταγωνιστή τον Ray Wise. Η απονομή των βραβείων έγινε στις 11 Νοεμβρίου 2015 κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Θέατρο Fonda στο Χόλιγουντ.

Δείτε τον Αλέξης Γράψα στο site και το Facebook

Έλληνας Έλληνας Έλληνας Έλληνας Έλληνας Έλληνας Έλληνας



Spread the love