Spread the love


Το «πέτρινο παράθυρο» της Μάλτας εξαφανίστηκε – Μήλος και Ζάκυνθος στην κορυφή

Η κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας προκάλεσε μια οριστική γεωλογική αλλαγή σε μια από τις παραλίες της Μάλτας. Με αφορμή αυτό το γεγονός, η παραλία Κλέφτικο στη Μήλο αλλά και Μπλε Σπηλιές στη Ζάκυνθο βρέθηκαν στην κορυφή του ενδιαφέροντος.

Το Azure Window όπως αποκαλούνταν το παράθυρο που είχε σχηματιστεί από τα βράχια στο νησί Gozo στην Μάλτα, ήταν κάτι σαν προστατευόμενο είδος εδώ και ένα χρόνο, όμως η τελευταία κακοκαιρία το διέλυσε.

Η Daily Mail με αφορμή αυτό το γεγονός έψαξε και βρήκε τα πέντε εναπομείναντα ανάλογα αξιοθέατα στην Ευρώπη και μάλιστα στις δύο πρώτες θέσεις είναι δύο ελληνικές περιοχές.

1.Κλέφτικο, Μήλος

Το Κλέφτικο ή τα «Θαλασσινά Μετέωρα» όπως πολλοί το αποκαλούν, είναι ένα σύνολο γκριζόλευκων βράχων με παράξενες μορφές και σχηματισμούς, με σπηλιές και κοιλώματα μου δημιουργήθηκαν με το πέρασμα των αιώνων από τον αέρα και τη θάλασσα.

Για να απολαύσετε τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά του και τους μοναδικούς σχηματισμούς του θα πρέπει να έρθετε με καραβάκι ή ιστιοπλοϊκό. Το Κλέφτικο παλιότερα χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο και ορμητήριο πειρατών και από εκεί πήρε και το όνομά του.

Δείτε πληροφορίες για την Μήλο στο wikipedia.org

Μήλος

2.Μπλε Σπηλιές, Ζάκυνθος

Στο βορειότερο σημείο του νησιού στο ακρωτήρι Σχοινάρι, στην περιοχή Άσπρος Βράχος, βρίσκονται οι Γαλάζιες Σπηλιές. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα που συναρπάζει με την γοητεία των βράχων και την ομορφιά της πολύχρωμης θάλασσας. Το έντονο γαλάζιο χρώμα που παίρνει οτιδήποτε βυθιστεί μέσα στα νερά τους έδωσε το όνομα στις σπηλιές αυτές.

Η μεγαλύτερη από τις σπηλιές είναι το Κυανό Σπήλαιο.

Οι σπηλιές απέχουν 10 λεπτά με τα ναυλωμένα βαρκάκια που ξεκινούν από το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου. Ξενάγηση στις σπηλιές γίνεται και από τα καραβάκια που ξεκινούν από κοντινές παραλίες όπως των Αλυκών ή κάνουν το γύρο του νησιού όπου ξεκινούν από το λιμάνι της πόλης.

Οι μικρότερες βάρκες μπαίνουν μέσα στα διάφορα διαμερίσματα του σπηλαίου όπου μαζί με τα τόσα άλλα θα νιώσει ο καθένας μια αποθέωση χρωμάτων κοιτάζοντας με θαυμασμό και περίσκεψη τους σταλακτίτες που κρέμονται σαν πολυέλαιοι από τις κορυφές των αρμονικών βράχων του ξακουσμένου Κυανού Σπήλαιου.

Η καλύτερη ώρα για να επισκεφθεί κανείς τις σπηλιές είναι το πρωί γιατί οι αντανακλάσεις που δημιουργούνται εκείνη την ώρα στα τοιχώματα από το έντονο φως του ήλιου και το γαλάζιο χρώμα κάνουν τον πυθμένα να αλλάζει διάφορα χρώματα.

Δείτε πληροφορίες για την Ζάκυνθο στο wikipedia.org

Μήλος

3. Ες Πόντας, Μαγιόρκα

Μήλος

4. Κάβο Γκρέκο, Κύπρος

Μήλος

5.Ετρετάτ, Γαλλία

Μήλος

 

 

 



Spread the love