Spread the love


11 ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στην Ευρώπη για το 2017. Δείτε ποιες είναι…

Ξεχάστε το κρύο, σύντομα το καλοκαίρι θα έρθει και η χώρα μας διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης, σύμφωνα με τους Sunday Times. Μετά από έρευνα μεταξύ των αναγνωστών τους, δημοσίευσαν την λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2017. Ανάμεσα τους βρίσκονται 11 ελληνικές παραλίες.

Δείτε ποιες είναι οι 11 ελληνικές παραλίες:

1. Κόλπος Αγνί, Κέρκυρα

Όταν τα πλήθη γεμίζουν τις πασίγνωστες παραλίες τις Κέρκυρας, επιλέξτε αυτόν τον κολπίσκο με τα κρυστάλλινα νερά.

Όταν τα πλήθη γεμίζουν τις πασίγνωστες παραλίες τις Κέρκυρας, επιλέξτε αυτόν τον κολπίσκο με τα κρυστάλλινα νερά.

2. Βουτούμι, Αντίπαξοι

Πέρα από τα νερά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα της Χαβάης, ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι η βλάστηση, με τα κυπαρίσσια να φτάνουν μέχρι την άμμο. Παλιότερα το πλάτωμα πίσω από την παραλία ήταν τέλμα και σ’ αυτό οφείλεται η οργιώδης βλάστηση.

Κατά πολλούς το Βουτούμι είναι η καλύτερη από τις δυο «μυθικές» παραλίες των Αντιπάξων και για ορισμένους μια από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου.

3. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Το Πόρτο Κατσίκι είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδος που βρίσκεται στη νήσο Λευκάδα. Η παραλία βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού κοντά στο ακρωτήριο Λευκάτας. Το κοντινότερο χωριό είναι το χωριό Αθάνι. Η παραλία είναι αμμώδης, τα νερά είναι βαθιά, φτάνοντας πολλά μέτρα βάθος μέσα στον όρμο, ενώ έξω από τα ακρωτήρια φτάνουνε τα 350 μ. βάθος. Η παραλία έγινε γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ύστερα από τη δημιουργία σύγχρονου οδικού δικτύου . Τον Νοέμβριο του 2015 έπειτα από ισχυρές σεισμηκες δονήσεις η παραλία υπέστη μερικώς ζημιές. Έχει καταταχτεί στις έξι κορυφαίες παραλίες της Μεσογείου.

4. Γιδάκι, Ιθάκη

Πολλοί θεωρούν το Γιδάκι την ωραιότερη παραλία της Ιθάκης, ενώ συχνά κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων παραλιών της Ελλάδας! Είναι τα καταγάλανα τυρκουάζ νερά και το φυσικό τοπίο με την φυσική, πλούσια βλάστηση που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη… Το Γιδάκι είναι βοτσαλωτή παραλία, με μεγαλύτερα βότσαλα στη δυτική πλευρά της και ψιλότερα έως και άμμο προς τα ανατολικά. Ο κόλπος που σχηματίζει είναι ανοιχτός, ιδανικός για κολύμπι από τη μια άκρη ως την άλλη. Απέναντι φαίνεται το μικρό νησάκι της Ιθάκης, η Άτοκος.

5. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

To Ναυάγιο, όπως αποκαλείται, της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Το ναυάγιο συνέβη το 1980, όταν το πλοίο “Παναγιώτης” , το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλονίτη υπήρχε η πληροφορία για πολλά χρόνια πως, μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο.

Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Μέχρι τότε, η παραλία ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος.

Ο καπετάνιος Χαράλαμπος Κομποθέκρας – Κοτσορός και το πλήρωμα ήταν επίσης από την Κεφαλονιά, ενώ το -κατά δήλωση τού καπετάνιου- εσφαλμένα θεωρούμενο ως παράνομο φορτίο συνόδευαν κάθε φορά και δύο Ιταλοί λαθρέμποροι, οι οποίοι και επέβλεπαν την παράδοση. Τους ισχυρισμούς αυτούς κατέρριψε στην ιστοσελίδα του ο ίδιος ο καπετάνιος παρουσιάζοντας τα πρακτικά τών δικών.

Στην αρχή οι κάτοικοι είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της περιβαντολλογικής καταστροφής που πίστευαν πως θα δημιουργούσε το συγκεκριμενο καράβι με το φορτίο του, και κατ επέκταση και στον τουρισμό του νησιού. Όμως λίγο καιρό μετά αποτέλεσε πόλο έλξης για τουρίστες εγχώριους και μη. Δεν είναι τυχαίο πως διεθνείς εφημερίδες την συγκαταλέγουν μέσα στις 23 ομορφότερες παραλίες του κόσμου[1].

Σήμερα, το ναυάγιο έχει προσαράξει στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας, με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης και ελικοπτέρου καθώς είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού. Χάρις στο δύσβατο της περιοχής, τα νερά της παραμένουν κρυστάλλινα και διάφανα μέχρι και σήμερα.

6. Βοϊδοκοιλία, Μεσσηνία

Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.

Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.

7. Μάραθα, Σκιάθος

Η παραλία Μάραθα είναι μια από τις πιο μικρές και ταυτόχρονα πιο όμορφες παραλίες της Σκιάθου. Είναι ήρεμη και όχι ιδιαίτερα πολυσύχναστη, κάτι που συγκαταλέγεται κυρίως στα θετικά της στοιχεία. Δεν λειτουργούν θαλάσσια σπορ παρά μόνο ένα μπαράκι με καλή μουσική για καφέ, ποτό ή αναψυκτικό και… πανέμορφη θέα στη θάλασσα.

Η Μάραθα βρίσκεται ακριβώς πριν από τις κουκουναριές και η πρόσβαση γίνεται από τις στάσεις 19 και 20 του λεωφορείου.

8. Παλιόρεμα, Μήλος

Στην παραλία των Θειωρυχείων στην Μήλο είναι προτιμότερο να πάτε μέσω θαλάσσης ή να αφήσετε το αυτοκίνητό σας όταν ο δρόμος γίνει δύσκολος και να συνεχίσετε με τα πόδια.

Φτάνοντας κοντά στη θάλασσα θα βρεθείτε μπροστά στα παλιά θειωρυχεία, σε κτίρια και ράγες που έχουν μείνει στη θέση τους από το τέλος της δεκαετίας του 60 όταν και σταμάτησαν να λειτουργούν.

9. Αμπέλι, Φολέγανδρος

Η μικρή παραλία Αμπέλι βρίσκεται στην βορειοδυτική ακτή του νησιού, σε έναν ορμίσκο. Η περιοχή είναι ακατοίκητη και η παραλία είναι από τις πιο απομακρυσμένες.

Η παραλία είναι μικρή με βότσαλα και πέτρες, προστατεύεται από αρκετούς ανέμους, έχει πεντακάθαρα νερά και είναι αρκετά ήσυχη. Στην ερημική αυτή παραλία μπορείτε αν το επιθυμείτε να κάνετε γυμνοί μπάνιο. Κανείς δεν θα σας δώσει σημασία. Δεν υπάρχει κανενός είδος οργάνωση, έτσι πρέπει να μεριμνήσετε ώστε να έχετε μαζί σας νερό και την ομπρέλα σας, αν θέλετε σκιά. Βέβαια, λίγο πιο πίσω από την παραλία υπάρχει πλούσια σκιά μέσα σε μια ρεματιά με καλλιέργειες. Εδώ θα δείτε αργά το απόγευμα την δύση του ήλιου και θα μπορέσετε να τραβήξετε ωραίες φωτογραφίες.

10. Σεϋχέλλες, Ικαρία

Δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια από την κατολίσθηση βράχων κατά τη διάνοιξη τούνελ για τη δημιουργία δρόμου προς και από το χωριό του Μαγγανίτη.

Πρόκειται για μια “εξωτική” παραλία, όπως ορίζει και το όνομά της, τα κυανά νερά της, η λευκή άμμος και οι εντυπωσιακοί βράχοι που την περιβάλλουν, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον!

11. Σουγια, Κρήτη

Η Σούγια είναι μικρό παραθαλάσσιο χωριό στην νότια Κρήτη, 70 χιλιόμετρα νότια από τα Χανιά.

Η Σούγια είναι χτισμένη στην έξοδο του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης, δυτικά από την κοίτη του χείμαρρου Αγιερηνιώτη, και ξεχωρίζει για την μεγάλη, όμορφη παραλία της που ποτέ δεν γεμίζει με κόσμο και για την χαλαρή, ανέμελη ατμόσφαιρα.

 



Spread the love