Spread the love


Από την φλόγα των Ολυμπιακών του 2004 σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Φωτεινή είναι το κοριτσάκι των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, όταν έσβησε τη φλόγα στην Τελετή Λήξης των Αγώνων.

Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, φοιτήτρια του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, επιλέγει για την υποτροφία στο Watson School of Biological Sciences στο Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) στις ΗΠΑ.

Το Watson School είναι ένα κορυφαίο Κέντρο Μοριακής Βιολογίας, παγκοσμίως πρωτοπόρο στην έρευνα αιχμής και την υψηλή εκπαίδευση που προσφέρει κάθε καλοκαίρι σε επιλεγμένους, μετά από αξιολόγηση, άριστους προπτυχιακούς φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στις Βιολογικές Επιστήμες.

Δείτε το site του Πανεπιστημίου

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Φωτεινή είναι το κοριτσάκι των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, όταν έσβησε τη φλόγα στην Τελετή Λήξης των Αγώνων.

Σήμερα, η Φωτεινή, 22 ετών, σπούδασε βιολογία στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, αρίστευσε και ετοιμάζεται να παρακολουθήσει στην Αμερική ένα κύκλο σεμιναρίων με υποτροφία.

Δείτε πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στο Wikipedia.org

Μάλιστα, στις 29 – 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στις Σπέτσες με επίτιμο καλεσμένο τον Καθηγητή James Watson, Νόμπελ Ιατρικής (1963). Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ως τελειόφοιτη βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας είχε τη χαρά και την τιμή να συμμετάσχει στην Τελετή Αναγόρευσης του James Watson σε επίτιμο δημότη Σπετσών.

Η Φωτεινή, μετά από πρόταση του Καθηγητή της και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Ματσούκα, ήταν η παρουσιάστρια όλης της εκδήλωσης και μάλιστα διάβασε και ένα γράμμα που είχε στείλει το 1966 η Μελίνα Μερκούρη στον κ. Watson, με τον οποίο την συνέδεε μεγάλη φιλία.

Η Φωτεινή, με την ολοκλήρωση των σπουδών της πήρε υποτροφία από τον ίδιο τον Καθηγητή James Watson.

«Συναντώντας τον τώρα στα 88 του χρόνια με ενθουσιάζει όσο τίποτα άλλο. Όπως θα ενθουσιαζόταν ένα μικρό παιδί αν συναντούσε ζωντανό ένα σούπερ ήρωα. Πόσο μάλλον να συμμετέχω στην Τελετή προς τιμήν του, να είμαι η παρουσιάστρια που τον προσκάλεσε στο βήμα και κατάφερε να συναντήσει το ίνδαλμά της από κοντά», είπε το νεαρό κορίτσι για τον κ. Watson σύμφωνα με την ιστοσελίδα των παιδικών χωριών SOS.

Οι δραστηριότητές της 22χρονης, δεν περιορίζονται στις σπουδές της. Έπαιζε μπάσκετ στην ομάδα νεανίδων του Πανιωνίου, παρακολούθησε σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, είναι εθελόντρια των Special Olympics και των Γιατρών του Κόσμου ενώ ποτέ δεν έπαψε να προοσφέρει βοήθεια στα παιδιά των χωριών SOS.

Δείτε την Φωτεινή στο Facebook

 



Spread the love