Spread the love


Το Canyoning είναι η διάσχιση των φαραγγιών χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από τεχνικές προσπερνώντας κάθε εμπόδιο. Επιλέξαμε 10 φαράγγια στην Ελλάδα.

Το Canyoning είναι η διάσχιση των φαραγγιών χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από τεχνικές προσπερνώντας κάθε εμπόδιο. Η διάσχιση γίνεται με περπάτημα, αναρρίχηση, άλματα, ραπέλ (καταρρίχηση) και κολύμπι. επέλεξαμε 10 φαράγγια στην Ελλάδα, είτε εύκολο είτε λίγο πιο δύσκολα (προτείνονται για πιο έμπειρους), που θα σας κάνουν να θέλετε να έχετε την εμπειρία του canyoning.

1. Καλυψώ του Κισσάβου

Ελλάδα

Κάθετα βράχια, λίμνες και καταρράκτες έως και 75 μέτρα. Θα σας εντυπωσιάσει η ομορφιά του.

2. Βικάκι στο Ζαγόρι

Ελλάδα

Εύκολο, αλλά εντυπωσιακό. Το φαράγγι Βικάκι βρίσκεται στην νότια πλευρά της Αστράκας κοντά στο χωριό Τσεπέλοβο. Πρόκειται για φαράγγι ιδανικό για πεζοπόρους που τους αρέσει το river trekking. Η είσοδος γίνεται από το χωριό Τσεπέλοβο και η έξοδος στο χωριό Κήποι. Η κατάβαση ξεκινά ανάμεσα σε 2 στενούς κατακόρυφους βράχους και καταλήγει στο γεφύρι του Λαζαρίδη.

3. Βίνιανη στην Ευρυτανία

Ελλάδα

Συνδυάζει απόλυτα φυσική ομορφιά και παράδοση, καθώς ξεκινάει από το παλιό χωριό και καταλήγει στο παλιό πέτρινο γεφύρι του, περνώντας από 5 καταρράκτες.

4. Σπήλαιο στα Γρεβενά

Ελλάδα

Βατό φαράγγι μέσης δυσκολίας, με κάθετα πετρώματα ύψους 200 μέτρων, αρκετό νερό και μικρούς καταρράκτες.

5. Φαράγγι Λούσιου στην Αρκαδία

Ελλάδα

Προσφέρει τη δυνατότητα για δύο διαδρομές: η μικρότερη έχει κολύμπι και δεν απαιτείται η χρήση σχοινιών, ενώ η μεγαλύτερη έχει έναν καταρράκτη ύψους 15 μέτρων, που δεν περνιέται παρά μόνο με rappel από μια γέφυρα.

6. Το Φαράγγι του Χα – Λασίθι

Ελλάδα

Στην Κρήτη θα βρείτε πληθώρα προορισμών για τις αθλητικές σας περιπέτειες. Μόνο για έμπειρους. Το διάσημο φαράγγι με τα κάθετα τοιχώματα φιλοξενεί σπάνια είδη πουλιών και είναι ιδιαίτερα ελκυστικό την άνοιξη, που έχει νερό για άλματα.

7. Καβούσι – Ηράκλειο

Ελλάδα

Το μικρό, στενό φαράγγι με τα κόκκινα τοιχώματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό την άνοιξη, όταν έχει νερό.

8. Τσούτσουρος – Ηράκλειο

Ελλάδα

Ιδανικό για πρωτάρηδες, καθώς αυτό το φαράγγι είναι μικρό και βατό.

9. Το Ροδάκινο Β – Ρέθυμνο

Ελλάδα

Ένα ξερό φαράγγι, με πλούσια βλάστηση και ιδιαίτερα στενό μετά τη μέση, με πανέμορφους σχηματισμούς στα πετρώματα. Η διάρκεια διάσχισής του δεν ξεπερνά τις 4 ώρες καθώς η έξοδος είναι μετά το φαράγγι της Συκίας.

10. Φαράγγι Αμπά/Μουσούλη

Ελλάδα

Το φαράγγι του Αμπά βρίσκεται περίπου 53km νότια του Ηρακλείου, στα Αστερούσια Όρη. Κύριο χαρακτηριστικό του φαραγγιού είναι ο καταρράκτης που σχηματίζεται κοντά στην αρχή του, με ύψος 145 μέτρα. Πρόκειται για ένα μεγάλο φαράγγι με πολλά στενά περάσματα, το οποίο δεν είναι προσβάσιμο, παρά μόνο από έμπειρους canyoners.

 



Spread the love