Spread the love


Ο Ανδρέας Πρόκος είναι Έλληνας ομογενής ταλαντούχος φωτογράφος και δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη. Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε διακεκριμένα περιοδικά και εφημερίδες και έχει καταφέρει να συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο.

 Ο Ανδρέας Πρόκος είναι Έλληνας ομογενής ταλαντούχος φωτογράφος και δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη. Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε διακεκριμένα περιοδικά και εφημερίδες και έχει καταφέρει να συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο. Οι φωτογραφίες του με έργα τέχνης ενσωματώνουν αρχιτεκτονικά στοιχεία και εκπληκτική φυσική και αστική θέα. Τα μεγάλα αστικά τοπία του από τη Νέα Υόρκη και άλλες τοποθεσίες παρουσιάζονται συχνά σε πανοραμική μορφή και καταγράφουν την πόλη σε περίπλοκες λεπτομέρειες. Συχνά χρησιμοποιεί χρόνους μεγάλης έκθεσης για να «συλλέγει» το φως, το οποίο μεταδίδει μια αίσθηση κίνησης. Οι φωτογραφίες που προκύπτουν είναι εξαιρετικά λεπτομερείς και λυρικές σε ποιότητα.Ο Πρόκος γεννήθηκε το 1971. Οι γονείς του είναι Έλληνες και μετανάστευσαν στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε μικρή ηλικία μαζί με την οικογένεια του μετακόμισαν στην Φλόριντα. Εκεί ολοκλήρωσε τις μαθητικές του υποχρεώσεις και στη συνέχεια έλαβε το πτυχίο του στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

«Ήμουν σε ένα μεταβατικό στάδιο και αναρωτιόμουν με τι θέλω να καταπιαστώ στη ζωή μου. Σκέφτηκα πολύ και συνειδητοποίησα ότι αλλάζω ως άτομο και δεν ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τις πολιτικές επιστήμες» είπε σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, έζησε για δύο χρόνια στην Ιταλία και την Ελλάδα και από εκεί ταξίδευε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Τουρκία. Τα Μετέωρα και ο Όλυμπος και η νότια Τουρκία ήταν τα μέρη που αγαπούσε να απαθανατίζει με τον φωτογραφικό του φακό.

«Αγαπώ τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Μεσογείου. Συνειδητοποίησα ότι μέρος αυτού που καθορίζει μία περιοχή είναι η αρχιτεκτονική της. Νομίζω ότι η φωτογραφία της αρχιτεκτονικής είναι μια επέκταση της αγάπης μου για το αστικό περιβάλλον. Γεννήθηκα στο Σικάγο και μετακόμισα στην πόλη της Νέας Υόρκης στα 20 μου για να πάω στο δημοτικό σχολείο και έζησα στην Ευρώπη για δύο χρόνια. Ήμουν πάντα περιτριγυρισμένος από μεγάλες πόλεις και μεγάλη αρχιτεκτονική, γι ‘αυτό ήταν φυσικό θέμα για μένα ως αρχάριος φωτογράφος».

Το 1996, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και άρχισε να εργάζεται στον κλάδο της διαφήμισης. Μερικά χρόνια αργότερα, το 2002, ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά ως φωτογράφος έχοντας συνεργασίες με αρχιτεκτονικά και μεσιτικά γραφεία, με διακοσμητές, με διαφημιστικές εταιρείες και με διάφορες επιχειρήσεις.

«Στη δουλειά μου χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Δεν μου αρέσει να χειραγωγώ τις φωτογραφίες μου. Στις φωτογραφίες μου συνδυάζω το παλαιό με την ποιότητα.»

Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά γνωστά περιοδικά, εφημερίδες καθώς και στο διαδίκτυο. Για την δουλεία του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις.Έχει λάβει βραβείο από τα International Photography Awards (Lucies), το βραβείο Prix de la Photographie, το Paris (Px3), το Epson International Pano Awards καθώς και άλλα. Έργα του έχουν φιλοξενηθεί στο μουσείο της Νέας Υόρκης καθώς και σε πολλές γκαλερί τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη.

Η τελευταία προσθήκη στην εννοιολογική σειρά Νύχτα & Ημέρα του Άντριου, “Άποψη της Ακρόπολης από το Μοναστηράκι”, έχει βραβευτεί με τρεις Τιμητικές Αναφορές στα Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας του 2016. Η φωτογραφία αποτυπώνει την εντυπωσιακή θέα από το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια μιας ημέρας από το πρωί μέχρι τη νύχτα. Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο website του Ανδρέα Πρόκου.

Δείτε το site και το Facebook του Ανδρέα Πρόκου

Έλληνας

Έλληνας

Έλληνας

Έλληνας

Έλληνας

Έλληνας Έλληνας Έλληνας

Δείτε και άλλα θέματα με Έλληνες ομογενής που διαπρέπουν στις χώρες που μένουν στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ+VIDEO)



Spread the love