Spread the love


Ελληνικό νησί στους καλύτερους ανεξερεύνητους παραθαλάσσιους προορισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ελληνικό νησί στους καλύτερους ανεξερεύνητους παραθαλάσσιους προορισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Bloomberg περιλαμβάνει τη Ζάκυνθο στα “ανεξερεύνητα” νησιά που διαθέτουν τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο και το συνιστά ως εναλλακτική λύση στη λαμπερή και διάσημη Μύκονο. Οι συντάκτες του γνωστού ιστότοπου επέλεξαν 6 παραθαλάσσιους προορισμούς που μπορούν να αντικαταστήσουν τα διάσημα νησιά που συγκεντρώνουν εκατομμύρια επισκεπτών.

Το σχετικό άρθρο αναφέρει: “η Ζάκυνθος είναι σαν μια καρτ ποστάλ, χωρίς να δείχνει “βομβαρδισμένη” από τουρίστες και γεμάτη μυστικούς ορμίσκους που σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε. Έχετε πάει στη Μύκονο… τώρα δοκιμάστε τη Ζάκυνθο. Κουραστήκατε να κοιτάζετε τους όμορφους ανεμόμυλους της Μυκόνου; Ποτέ. Αλλά ίσως είστε έτοιμοι να ανταλλάξετε την κοινωνική ζωή της Μυκόνου για κάτι πιο χαλαρό. Η Ζάκυνθος είναι ένας παράδεισος που έχει εξερευνηθεί ελάχιστα. Οι δυτικές και βόρειες πλευρές του νησιού είναι οι πιο ήσυχες και ομορφότερες”.

Δείτε τα 6 νησιά:

1.Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων, μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, καταλαμβάνοντας έκταση 406 τ.χλμ. Η ακτογραμμή έχει μήκος 123 χλμ. ενώ το σχήμα του νησιού θυμίζει ακανόνιστο τρίγωνο με βάση τον κόλπο του Λαγάνα, και κορυφή το ακρωτήρι Σκινάρι στα βόρεια.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 η Ζάκυνθος αποτελεί το τρίτο σε πληθυσμό νησί του Ιονίου Πελάγους με πληθυσμό 38.680 κατοίκους.

Από αυτούς, το 1/3 περίπου συγκεντρώνεται στην πρωτεύουσα του νησιού ενώ οι υπόλοιποι κατοικούν στους πολυάριθμους οικισμούς στο κεντρικό και ανατολικό μέρος της Ζακύνθου. Σύμφωνα με την νεότερη οργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, το νησί υποδιαιρείται σε έξι δήμους: Ζακύνθου, Ελατιών, Αρτεμισίων, Αλυκών(με έδρα το Καταστάρι), Αρκαδιών και Λαγανά(με έδρα τον Παντοκράτορα).

Ελληνικό νησί

2.Άγιος Ευστάθιος

Το νησί Άγιος Ευστάθιος (Ολλανδικά: Sint Eustatius), επίσης γνωστό με αγάπη στους ντόπιους ως Στάτια (Statia) ή Στάτιους (Statius), είναι ένα μικρό νησί της Καραϊβικής και ένας ειδικός δήμος (επίσημα δημόσιο σώμα) των Κάτω Χωρών.

Το νησί βρίσκεται στο βόρειο τμήμα των νησιών Λίγουορντ (Leeward) των Δυτικών Ινδιών, νοτιοανατολικά των Παρθένων Νήσων. Ο Άγιος Ευστάθιος βρίσκεται ακριβώς στα βορειοδυτικά του Αγίου Χριστόφορου (Saint Kitts) και στα νοτιοανατολικά της Σάμπα (Saba). Η περιφερειακή πρωτεύουσα είναι το Οράνιεστατ (Oranjestad).

Το νησί έχει έκταση 21 τετρ. χλμ. ( 8,1 τετραγωνικά μίλια ) . Στην απογραφή του 2001, ο πληθυσμός καταγράφηκε ως 3.543 κατοίκους , με πυκνότητα πληθυσμού 169 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο . Οι επίσημες γλώσσες είναι η Ολλανδική και η Αγγλική. Μια τοπική Aγγλική, κυρίως κρεολική ομιλείται επίσης ανεπίσημα. Οι ταξιδιώτες στο νησί μπορούν να μεταβούν αεροπορικώς, μέσω του Αεροδρομίου FD Ρούσβελτ (Roosevelt).

Παλαιότερα ο Άγιος Ευστάθιος ήταν μέρος των Ολλανδικών Αντιλλών ως τις 10 Οκτωβρίου 2010 οπότε και έγινε ειδικός δήμος των Κάτω Χωρών.

Το όνομα του νησιού «Άγιος Ευστάθιος» είναι το ολλανδικό όνομα του Αγίου Ευστάθιου (ορίζεται και ως Eustace, Eustachius ή Eustathius), μάρτυρας του Χριστιανισμού, γνωστός στα Ισπανικά ως Σαν Εουστάκιο (San Eustaquio) και στα Πορτογαλικά ως Σάντου Εουστάκιου (Santo Eustaquio) ή Σάντου Εουστάσιου (Santo Eustácio).

Ελληνικό νησί

3.Μανκόρα, Περού

Ελληνικό νησί

4.Νησιά Andamans

Οι νήσοι Ανταμάν ή Άνταμαν(αγγλικά: Andaman Islands) είναι αρχιπέλαγος στο κόλπο της Βεγγάλης, ανάμεσα στην Ινδία δυτικά, με την Μιανμάρ ανατολικά. Τα περισσότερα ανήκουν στο έδαφος Νήσοι Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, ενώ μερικά νησιά στο βόρειο άκρο του αρχιπελάγους, συμπεριλαμβανομένων των νησιών Κόκο, ανήκουν στην Μιανμάρ.

Γεωγραφικά, τα νησιά αποτελούν συνέχεια της οροσειράς Αρακάμ Γιόμα στην Μιανμάρ και του αρχιπελάγους της Ινδονησίας στα νότια. Το αρχιπέλαγος αποτελείται από 325 νησιά, με συνολική έκταση 6.408 χλμ². Τα μεγαλύτερα από αυτά αποτελούν το μεγάλο Ανταμάν, το κύριο σύμπλεγμα του αρχιπελάγους, το οποίο αποτελείται από πέντε κύρια νησιά, ενώ λίγο νοτιότερα βρίσκεται το νησί Μικρό Ανταμάν. Η ψηλότερη κορυφή βρίσκεται στο βόρειο νησί Ανταμάν και έχει ύψος 732 μέτρα.[2] Ανατολικά των νησιών βρίσκεται η θάλασσα Ανταμάν.

Τα νησιά καλύπτονται από τροπικό δάσος κυρίως αειθαλών δέντρων, αν και υπάρχουν και μερικά φυλλοβόλα, και παράκτια δάση μαγκροβίων. Ο πληθυσμός των νησιών το 2011 ήταν 343.125 κάτοικοι[3], κυρίως μετανάστες από την Ινδία που έφτασαν στα νησιά κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας[4]. Στα νησία βρίσκεται το Πορτ Μπλαιρ, η πρωτεύουσα του εδάφους, στο οποίο λειτουργεί και το μόνο πολιτικό αεροδρόμιο των νησιών.

Ελληνικό νησί

5.Παράκτια Πορτογαλία

Ελληνικό νησί

6.Νησί Λίκομα

Ελληνικό νησί

 



Spread the love