Spread the love


Ο ιστότοπος coastalliving.com δημοσίευσε τη λίστα με τις 11 διακοπές που θα σας αλλάξουν τη ζωή. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα ελληνικό νησί.

Ο ιστότοπος coastalliving.com δημοσίευσε τη λίστα με τις 11 διακοπές που θα σας αλλάξουν τη ζωή, 11 μέρη που μπορούν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στον επισκέπτη και σίγουρα θα θελήσετε να τα προσθέσετε στους μελλοντικούς προορισμούς σας. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα ελληνικό νησί.

Δείτε ποιες είναι οι 11 διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες:

1.Μαγειρέψτε στην Αμάλφι

Το Αμάλφι (ιταλικά: Amalfi) είναι πόλη και δήμος της Ιταλίας, στην περιφέρεια της Καμπανίας, στην επαρχία του Σαλέρνο. Βρίσκεται στο μυχό του ομώνυμου κόλπου της Τυρρηνικής θάλασσας. Η “ακτή του Αμάλφι” έχει χαρακτηριστεί από το 1997 από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

ελληνικό νησί

2.Κάντε καγιάκ στο Μεξικό

Το Μεξικό (Ισπανικά: México ή Méjico) είναι χώρα του νότιου τμήματος της Βόρειας Αμερικής. Το επίσημο όνομά της είναι Estados Unidos Mexicanos (Ηνωμένες Μεξικανικές Πολιτείες). Βρέχεται από τον Ειρηνικό και Ατλαντικό ωκεανό. Καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της Μεξικάνικης Χερσονήσου που ενώνει τη Βόρεια με τη Νότια Αμερική. Συνορεύει βόρεια με τις ΗΠΑ, νοτιοανατολικά με τη Γουατεμάλα και τη Μπελίζ. Έχει έκταση 1.972.550 τ.χλμ. και πληθυσμό 123.518.270 σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2017. Πρωτεύουσα είναι η πόλη του Μεξικού. Άλλες πόλεις είναι: η Γουαδαλαχάρα, το Μοντερρέι, το Ακαπούλκο, το Μεξικάλι, η Τορρεόν, η Μέριδα, η Τιχουάνα, το Σαν Λουίς Ποτοσί, η Σιουδάδ Χουάρες κτλ. Επίσημη γλώσσα είναι η ισπανική, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού έχει ασπαστεί το χριστιανικό ρωμαιοκαθολικό δόγμα. Νομισματική μονάδα είναι το πέσο. To Μεξικό είναι η πολυπληθέστερη ισπανόφωνη χώρα. Η χώρα διαιρείται σε 31 ομόσπονδες πολιτείες και μία ομοσπονδιακή περιοχή.

ελληνικό νησί

3.Καντε ιστιοπλοϊα στο Sausalito

Το Sausalito είναι μια πόλη του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο στην περιφέρεια Marin της Καλιφόρνια. Το Sausalito βρίσκεται 13χλμ. Νοτιοανατολικά του San Rafael, σε υψόμετρο 13μ. (4μ.). Βρίσκεται 7χλμ. Βόρεια του Σαν Φρανσίσκο. [6] Ο πληθυσμός ήταν 7.061 από την απογραφή του 2010. Η κοινότητα βρίσκεται κοντά στο βόρειο άκρο της Γέφυρας Golden Gate και πριν από την κατασκευή αυτής της γέφυρας χρησίμευσε ως τερματικός σταθμός για την κυκλοφορία των σιδηροδρόμων, των αυτοκινήτων και των πορθμείων. Αναπτύχθηκε γρήγορα ως ναυπηγικό κέντρο στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, ο βιομηχανικός χαρακτήρας της πόλης έδωσε τη θέση της στα μεταπολεμικά χρόνια για τη φήμη ως πλούσιο και καλλιτεχνικό θύλακα, μια γραφική οικιστική κοινότητα (που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό κατοικιών) και τουριστικό προορισμό. Είναι δίπλα σε, και περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό, από τους προστατευμένους χώρους της Εθνικής Περιοχής Αναψυχής Golden Gate.

ελληνικό νησί

4.Επαφή με την άγρια πλευρά σας στο νησί Βανκούβερ

Η νήσος Βανκούβερ (αγγλικά:Vancouver Island) είναι ένα νησί στον Ειρηνικό ωκεανό, το οποίο ανήκει στην καναδική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας. Με έκταση 31.285 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι το 11ο μεγαλύτερο νησί του Καναδά. Η Βικτωρία είναι η μεγαλύτερη πόλη της νήσου Βανκούβερ και η πρωτεύουσα της καναδικής επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας.

 

ελληνικό νησί

5.Διασκεδάστε στο νησί Little Corn

Τα νησιά του Corn είναι ισπανικά: Las Islas del Maíz, δύο νησιά, περίπου 70 χιλιόμετρα (43 μίλια) ανατολικά της ακτής της Νικαράγουα της Καραϊβικής, που αποτελούν έναν από τους 12 δήμους της Αυτόνομης Περιφέρειας της Νότιας Καραϊβικής. Το επίσημο όνομα του δήμου είναι το Corn Island (η αγγλική ονομασία χρησιμοποιείται επίσημα στην ισπανόφωνη Νικαράγουα).

ελληνικό νησί

6.Ανακαλύψτε την Νέα Ορλεάνη

Η Νέα Ορλεάνη (αγγλικά: New Orleans, γαλλικά: La Nouvelle-Orléans) είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Λουιζιάνας και μια από τις σημαντικότερες πόλεις των ΗΠΑ.

Είναι μεγάλο λιμάνι και βιομηχανικό κέντρο. Ιδρύθηκε το 1718 από τους Γάλλους. Αποκτήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1803 ως τμήμα της Εξαγοράς της Λουιζιάνας. Έχει πληθυσμό 500.000 κατοίκους. Εκτός από ναυτικό και βιομηχανικό κέντρο είναι και σπουδαίο εμπορικό κέντρο, όπου διεξάγονται διεθνείς αγοραπωλησίες βαμβακιού, πετρελαίου, καφέ, ζάχαρης, καπνού, ρυζιού, ξυλείας κ.ά. Η πνευματική της ανάπτυξη δεν υστερεί. Έχει πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, αρκετά μουσεία και ινστιτούτα επιστημονικής έρευνας.

Τον Αύγουστο του 2005 το 80% της πόλης πλημμύρισε όταν τα αναχώματα υποχώρησαν από το πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα.

ελληνικό νησί

7.Μάθετε surf στην Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα (República de Costa Rica, Πλούσια Ακτή στα Ισπανικά) είναι μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής, με έκταση 51.100 τ.χλμ. και πληθυσμό (κατατάσσεται 121η στον κόσμο) 4.890.379 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2016. Συνορεύει βόρεια με την Νικαράγουα και νοτιοανατολικά με τον Παναμά, ενώ ανατολικά βρέχεται από την Καραϊβική, και νότια και δυτικά από τον Ειρηνικό ωκεανό. Η χώρα χωρίζεται σε επτά διαμερίσματα. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η πόλη Σαν Χοσέ.

ελληνικό νησί

8.Κρουαζιέρα στα νησιά Galapagos

Τα νησιά Γκαλαπάγκος (ισπανικό όνομα: Islas Galápagos, προφέρεται Ίσλας Γαλάπαγος, ισπανική προφορά ΔΦΑ: [ˈislas ɣaˈlapaɣos]) είναι αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια. Το πρώτο νησί θεωρείται πως σχηματίστηκε 5 έως 10 εκατομμύρια έτη πριν, ως αποτέλεσμα της τεκτονικής δραστηριότητας. Τα νεότερα νησιά, Isabela (Ισαβέλα) και Fernandina (Φερναντίνα), διαμορφώνονται ακόμα, μέσω της πιο πρόσφατης ηφαιστειακής έκρηξης του 1998. Το αρχιπέλαγος ανήκει πολιτικά στην Δημοκρατία του Ισημερινού, χώρα στη βορειοδυτική Νότια Αμερική. Τα νησιά κατανέμονται γύρω από τον ισημερινό, 965 χιλιόμετρα (περίπου 600 μίλια) δυτικά του Ισημερινού (0°Ν 91°Δ). Είναι φημισμένα για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που πραγματοποίησε εκεί το 1835 ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Εξετάζοντας ο Δαρβίνος την πανίδα της περιοχής ανέπτυξε τη θεωρία του σύμφωνα με την οποία η γεωγραφική απομόνωση επηρέασε την απόκλιση των διαφόρων έμβιων ειδών. Για παράδειγμα οι λεγόμενες σπίζες του Δαρβίνου, κατά πάσα πιθανότητα εξελίχθηκαν από ένα κοινό πρόγονο και στη συνέχεια αναπτύχθηκαν σε πολυάριθμα σημεία στα νησιά λόγω έλλειψης ανταγωνισμού από άλλα είδη πουλιών, όπως επίσης οι θαλάσσιες ιγουάνες και οι γιγάντιες χελώνες που βρίσκονται εκεί και είναι άξιες ενδιαφέροντος.

Με την ίδια θεωρία υποστηρίζεται η τεράστια ανάπτυξη των κάκτων σε μορφή δένδρων, που σε κανονικές συνθήκες είναι μικροί, λόγω ακριβώς της έλλειψης φοινίκων και κωνοφόρων δένδρων στη περιοχή.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος βρίσκονται μια ώρα πίσω από την ώρα Ισημερινού.

ελληνικό νησί

9.Ποδηλασία στην ακρή του Maine

ελληνικό νησί

10.Καταδύσεις στον Κοραλλιογενή Ύφαλο στα Μπελίζ

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος ή Μέγα Κοραλλιογενές Φράγμα (αγγλ. Great Barrier Reef) είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο[1][2]. Απαρτίζεται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά, και εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 2.600 χιλιόμετρων σε μία θαλάσσια περιοχή έκτασης περίπου 344.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων[3][4]. Ο ύφαλος βρίσκεται στη Θάλασσα των Κοραλλίων, έξω από τις ακτές του Κουίνσλαντ της βορειοανατολικής Αυστραλίας.

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι ορατός από το διάστημα[5][6]. Αποτελείται και σχηματίζεται από δισεκατομμύρια μικροσκοπικούς οργανισμούς, τα Κοράλλια, ένα είδος πολύποδων. Ο ύφαλος είναι σημαντική πηγή βιοποικιλότητας και αποτελεί από το 1981 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ένα μεγάλο μέρος του οικοσυστήματος του υφάλου είναι υπό προστασία. Η κατάχρηση της περιοχής από τον άνθρωπο (υπεραλίευση, τουρισμός), καθώς και οι καταστροφικές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην περιοχή, έχουν οδηγήσει στη λήψη μέτρων για την προστασία του υφάλου και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας που φιλοξενεί.

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι γνωστός επί αιώνες στους Αβορίγινες και τους λοιπούς αυτόχθονες της περιοχής, και κατέχει σημαντικό ρόλο στην κουλτούρα και παράδοση τους. Ο ύφαλος είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός των τουριστών, και εκεί στηρίζεται κυρίως η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

 

ελληνικό νησί

11.Αναζητήστε τον ήλιο στην Μύκονο και την Δήλο

ελληνικό νησί

Δείτε και άλλα θέματα με ελληνικά νησιά στο Lifevieews.gr  (ΦΩΤΟ)



Spread the love