Spread the love


Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη είναι τα ελληνικά νησιά, όμως σύμφωνα με το περιοδικό TNT.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη είναι τα ελληνικά νησιά, όμως σύμφωνα με το περιοδικό TNT οι ολοένα αυξανόμενοι τουρίστες έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την αυθεντικότητα κάποιων νησιών. Κάποια όμως νησιά κρατούν ακόμα την ελληνικότητα και την αυθεντικότητα τους και το ΤΝΤ μας παρουσιάζει 4 εξ’ αυτών.

Δείτε τα 4 νησιά που ξεχωρίζουν:

1.Οία, Σαντορίνη

ελληνικά νησιά

Η Σαντορίνη είναι ίσως το ομορφότερο από τα ελληνικά νησιά, με ειδυλλιακή θέα, εκπληκτική αρχιτεκτονική και ασυνήθιστες ηφαιστειακές παραλίες. Ωστόσο, παρά τη δημοτικότητά του, η Σαντορίνη έχει παραμείνει κάτι εντελώς ελληνικό. Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή η μεγαλύτερη θέλγητρό της είναι ο παραδοσιακός της χαρακτήρας, ή ίσως είναι επειδή το νησί είναι ορεινό και το ακανόνιστο τοπίο καθιστά την κατασκευή μεγάλων θέρετρων αδύνατη. Δεν έχει σημασία ποια είναι η αιτία, Σαντορίνη στέκεται ακόμα και σήμερα ως ένα όμορφο παράδειγμα του ελληνικού νησιού και του ελληνικού τρόπου ζωής.

2. Αντίπαξοι

ελληνικά νησιά

Ένα μικρό νησί που είναι ένα παρθένο στολίδι στην καρδιά του Ιονίου. Περιτριγυρισμένο από μεγαλύτερα, πιο δημοφιλή νησιά, είναι ένας παράδεισος που έχει αγνοηθεί από τις μάζες τουριστών. Οι παραλίες του έχουν θέα που κόβει την ανάσα και κρυστάλλινα νερά. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω, καθώς το νησί έχει περίπου 20 κατοίκους.

3. Θάσος

ελληνικά νησιά

Η Θάσος είναι ένα νησί με φυσική ομορφιά. Τελευταία η δημοφιλία του νησιού παρουσιάζει άνοδο αλλά προς το παρόν εξακολουθεί να είναι τόσο αυθεντικά ελληνικό όπως ήταν πριν από έναν αιώνα.

4. Ανάφη

ελληνικά νησιά

Το εκπληκτικό νησί της Ανάφης, που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο, είναι ένα νησί με 100% αγνό ελληνικό πολιτισμό. Λόγω της έλλειψης των αεροδρομίων και των μεγάλων λιμανιών έχει παραμείνει ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό, καθιστώντας την το ιδανικό μέρος για όποιον θέλει να “βυθιστεί” σε ένα παραδοσιακό ελληνικό τρόπο ζωής και τον πολιτισμό. Θα βρείτε όλες τις ελληνικές απολαύσεις που ψάχνετε στην Ανάφη, από το καλό φαγητό και κρασί και τα όμορφα τοπία και μαγευτικές παραλίες.

Δείτε και άλλα θέματα με ελληνικά νησιά στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ)



Spread the love