Spread the love


Ο Δημήτρης Μάρτιν είναι κωμικός, συγγραφέας, παραγωγός και μουσικός. Η ιδιότητα του stand-up κωμικού είναι εκείνη που τον προσδιορίζει περισσότερο και μέσω των έργων του “The Daily Show” και“Important Things with Demetri Martin” έχει γίνει ευρέως γνωστός.

Ο Δημήτρης Μάρτιν δεν θεωρείται συμβατικός stand-up κωμικός, καθώς εμπλουτίζει τις παραστάσεις του με σχέδια και τις συνοδεύει με διάφορα μουσικά όργανα όπως κιθάρα, φυσαρμόνικα, πιάνο, πληκτρολόγιο, γιουκαλίλι και ντέφι.

Το 2001, έκανε το ντεμπούτο το στη stand-up κωμωδία με την εμφάνιση του στο “Premium Blend” του αμερικανικού δορυφορικού καναλιού Comedy Central.

Στο φεστιβάλ 2003 Edinburgh Festival Fringe κέρδισε το βραβείο Perrier award για το show του “If I….” το οποίο και παίχτηκε και από το διάσημο τηλεοπτικό δίκτυο BBC το 2004. Για ένα χρόνο (2003-2004), ο Μάρτιν έγραφε για το “Late Night with Conan O’Brien”.

Το 2004, ο Μάρτιν ανέλαβε το δικό του show στο Comedy Central Presents. Το show του ήταν χωρισμένο σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος έκανε κλασσική stand-up κωμωδία, στο δεύτερο χρησιμοποιούσε σχέδια και χιουμοριστικά βοηθήματα, τα οποία και χρησιμοποιούσε ως φόντο στη διάρκεια του τρίτου μέρους στο οποίο παρουσιάζονταν φίλοι του μεταμφιεσμένο. Μάλιστα, η μητέρα του και η γιαγιά του είχαν εμφανιστεί στο τρίτο μέρος του show του.

Το 2005 ο διάσημος κωμικός εμφανιζόταν στο The Daily Show, στο οποίο και διακωμωδούσε θέματα όπως ο ναργιλές, το κρασί και το Xbox 360. Τον Σεπτέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε το CD/DVD του με τίτλο “These Are Jokes”.

Το 2007 εμφανίστηκε επίσης και στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού “Someone to Love” των Fountains of Wayne υποδυόμενος τον Seth Shapiro. Επίσης, εμφανίστηκε και στο βίντεοκλιπ των Travis “Selfish Jean” φορώντας πολλά κοντομάνικα που είχαν γραμμένα πάνω τους στίχους του τραγουδιού.

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2007 εμφανίστηκε στη σειρά του HBO “Flight of the Conchords”, υποδυόμενος τον χαρακτήρα με το όνομα Demetri. Το 2008, εμφανίστηκε στην ταινία “The Rocker” υποδυόμενος τον κάμεραμαν.

Το 2009, ο Μάρτιν αναλαμβάνει τη δική του τηλεοπτική εκπομπή με το όνομα “Things With Demetri Martin” στο τηλεοπτικό δίκτυο Comedy Central. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, ανακοινώθηκε ότι η εκπομπή του είχε ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν. Η δεύτερη σεζόν έκανε πρεμιέρα και πάλι στο Comedy Central, στις 4 του Φλεβάρη, 2010.

Πριν από την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της δεύτερης σεζόν, ο Μάρτιν πρωταγωνίστησε στην ταινία κωμωδία-δράμα “Taking Woodstock” (2009), σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2009. Στην ταινία ο Μάρτιν έχει το ρόλο του Elliot Tiber. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο που γράφτηκε από τον Tiber.

Στις 25 Απριλίου του 2011 ο Μάρτιν δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “This Is a Book”. Την ίδια χρονιά έπαιξε ένα μικρό ρόλο στην ταινία “Contagion”.

Ο διάσημος κωμικός γεννήθηκε στις 25 Μάιου το 1973 στη Νέα Υόρκη. Η μητέρα του Λίλιαν είναι διατροφολόγος και ο πατέρας του Dean C. Martin ήταν ιερέας σε ελληνορθόδοξη εκκλησία. Ο Μάρτιν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Yale το 1995, κατά τη διάρκεια των σπουδών του εκεί, έγραψε ένα ποίημα 224 λέξεων για τον αλκοολισμό το οποίο έγινε ευρέως γνωστό.

Δείτε τον στο Twitter και στο Site του

 



Spread the love