Spread the love


Η βρετανική εφημερίδα The Sun δημοσίευσε μια λίστα με τις 10 καλύτερες επιλογές για ένα σύντομο ταξίδι τον Μάιο και τον Ιούνιο. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Λισαβόνα, αλλά ένα ελληνικό νησί δίνει το παρόν και συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες σύντομες παραθαλάσσιες αποδράσεις!

Η βρετανική εφημερίδα The Sun δημοσίευσε μια λίστα με τις 10 καλύτερες επιλογές για ένα σύντομο ταξίδι τον Μάιο και τον Ιούνιο. Οι συνθήκες είναι ιδανικές τόσο από άποψη θερμοκρασίας αλλά και της ηρεμίας που επικρατεί πριν το καλοκαίρι. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Λισαβόνα, αλλά ένα ελληνικό νησί δίνει το παρόν και συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες σύντομες παραθαλάσσιες αποδράσεις!

Δείτε τη λίστα αναλυτικά:

1. Λισαβόνα

ελληνικό νησί

2.Βαλένθια

ελληνικό νησί

3.Σικελία

ελληνικό νησί

4.Μαγιόρκα

ελληνικό νησί

5.Cyprus

Η Κύπρος, επίσημα Κυπριακή Δημοκρατία (στο Σύνταγμα αναφέρεται ως Δημοκρατία της Κύπρου) είναι ανεξάρτητη νησιωτική χώρα της ανατολικής Μεσογείου.

Συνορεύει θαλάσσια, σύμφωνα με την αποκλειστική οικονομική ζώνη, με την Ελλάδα (Καστελόριζο), την Τουρκία, την Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Η βόρεια πλευρά της βρίσκεται υπό κατοχή από την Τουρκία από το 1974.

Το 1983, κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η Τουρκία προέβη στην ανακήρυξη της λεγόμενης “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” (ΤΔΒΚ) η οποία μέχρι σήμερα αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Στην ουσία το νησί της Κύπρου των 9,251 τ.χ είναι τετραχοτομημένο: Η Κυπριακή Δημοκρατία κατέχει το 56% του εδάφους, η “ΤΔΒΚ” το 37%, οι Βρετανοί το 2.8% (δύο Βρετανικές Βάσεις) και τα Ηνωμένα Έθνη την “νεκρή ζώνη” περίπου 4%.

ελληνικό νησί

6.Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο σε έκταση μεγαλύτερο της Μεσογείου, μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο και την Κορσική.

Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο, το οποίο είναι έδρα της περιφέρειας Κρήτης που συμπεριλαμβάνει γειτονικά νησιά και νησίδες.

Με πληθυσμό 623.065 κατοίκων, περίπου 160 χιλιόμετρα νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας και εκτεινόμενη από τα δυτικά προς τα ανατολικά, βρέχεται βόρεια από το Κρητικό και νότια από το Λιβυκό πέλαγος.

Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διατηρώντας τα δικά της πολιτισμικά στοιχεία. Κατά τα έτη 3000 π.Χ.–1400 π.Χ. άκμασε στο νησί ο Μινωικός πολιτισμός, ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης, με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό, τη Φαιστό, τα Μάλια, τη Ζάκρο και τα Γουρνιά όπου βρέθηκαν ανακτορικά συγκροτήματα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κρήτης είναι ημιαυτόνομη απαρτίζεται από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και οκτώ Μητροπόλεις και είναι εξαρτώμενη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

 

ελληνικό νησί

7.Costa Dorado

ελληνικό νησί

8.Βαρκελώνη

ελληνικό νησί

9.Algarve Πορτογαλία

ελληνικό νησί

10.Βενετία Ιταλία

ελληνικό νησί

Δείτε και άλλα θέματα για τα ελληνικά νησιά στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ)

 



Spread the love