Spread the love


Η Ελληνίδα Στέφανι Κασελάκης είναι δισέγγονη του Γιάννη Βασίλαρου, ‘Ελληνα από την Ικαρία που έφυγε στα τέλη του 19ου αιώνα από το νησί του για τη Ν. Υόρκη, αναζητώντας στην αμερικανική μεγαλούπολη μια καλύτερη τύχη.

Η Ελληνίδα Στέφανι Κασελάκης είναι δισέγγονη του Γιάννη Βασίλαρου, ‘Ελληνίδα από την Ικαρία που έφυγε στα τέλη του 19ου αιώνα από το νησί του για τη Ν. Υόρκη, αναζητώντας στην αμερικανική μεγαλούπολη μια καλύτερη τύχη.

Ξεκίνησε ως σερβιτόρος, χωρίς να ξέρει καν αγγλικά. Μετά από πολλή δουλειά και υπομονή, το 1918 άνοιξε τη δική του επιχείρηση  καφεκοπτείου προμηθεύοντας με καφέ τα ελληνικά  καφενεία της Ν. Υορκης.   Η επιχείρηση άνθισε, ο Γ. Βασίλαρος  απέκτησε οικονομική άνεση  και με τη σειρά του βοήθησε εκατοντάδες Έλληνες μετανάστες που έρχονταν στην Αμερική αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Ελληνίδα

Το 2015, σχεδόν 100 χρόνια μετά, η Στέφανι Κασελάκης, η  δισέγγονή του, άφησε πίσω μια επιτυχημένη καριέρα δικηγόρου στη ναυτιλία  και έγινε πρόεδρος της παλαιότερης βιομηχανίας καφεκοπτείου στη Ν. Υόρκη, της ΄΄Vasilaros Coffee΄΄, ο καφές της οποίας σερβίρεται σε περισσότερες από  5 εκατ. κούπες εβδομαδιαία.

Ελληνίδα

Στην ερώτηση πώς αποφάσισε να αφήσει μια καριέρα δικηγόρου στη ναυτιλία και να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση, απαντά: «Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση να αφήσω μια καριέρα 20χρόνων στη ναυτιλία  που ήδη είχα, αλλά αυτή είναι η οικογένεια μου και είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά που κάνουμε εδώ 100χρόνια. Για όλους θα ήταν δύσκολο να διευθύνουν μια τέτοια επιχείρηση χωρίς εμπειρία, όμως ήθελα να ασχοληθώ, είμαι εδώ από τις 5 το πρωί, δουλεύω σκληρά δίπλα σε όλους».

Ελληνίδα

«Σα παιδί δεν ήξερα ελληνικά, έμαθα αφού τέλειωσα το Πανεπιστήμιο. Έκανα προσπάθεια να μάθω γιατί ήθελα να έχω σχέσεις με την Ελλάδα και τους Έλληνες γι’αυτό μπηκα και στη ναυτιλία. Έχουμε πολλούς Έλληνες στην εταιρεία, οπότε χαίρομαι να μιλάω ελληνικά μαζί τους» , εξηγεί στην κάμερα του Star.

«Φτιάχνουμε δικό μας ελληνικό καφέ! Στην αγορά εδώ δεν είδα αυτό που περίμενα, είδα μεγάλη ποσότητα χωρίς ποιότητα, οπότε πήρα την πρωτοβουλία να φτιάχνουμε εδώ ελληνικό καφέ. Θέλω να πω ότι είμαστε περήφανοι που είμαστε ‘Έλληνες και μπορεί να κοιτάμε το μέλλον, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν μας. Νοιώθω μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα», καταλήγει συγκινημένη.

Πηγή ikarianews.net



Spread the love