Spread the love


Η Ελλάδα μας έχει μοναδικά μέρη. Τα τοπία της είναι σα ζωγραφιά. Όσο για τις θάλασσές της; Το κάθε μέρος έχει τις δικές του με ξεχωριστή ομορφιά. Οι travellers του Instagram βρίσκονται από νησί σε νησί και από περιοχή σε περιοχή και έτσι ψήφισαν τις 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Πάμε να τις γνωρίσουμε παρέα!

Η Ελλάδα μας έχει μοναδικά μέρη. Τα τοπία της είναι σα ζωγραφιά. Όσο για τις θάλασσές της; Το κάθε μέρος έχει τις δικές του με ξεχωριστή ομορφιά. Οι travellers του Instagram βρίσκονται από νησί σε νησί και από περιοχή σε περιοχή και έτσι ψήφισαν τις 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Πάμε να τις γνωρίσουμε παρέα!

Σαρακήνικο, Μήλος

παραλίες της Ελλάδας

Η Μήλος γενικά φημίζεται για τις παραλίες της. Το Σαρακήνικο, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού κι είναι παγκοσμίως γνωστό για τη μοναδικότητά του. Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στη θάλασσα που έχει το χρώμα του σμαραγδιού, δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο φεγγάρι, λόγω των λευκών βράχων που υπάρχουν γύρω γύρω.

Βουτούμι, Αντίπαξοι

παραλίες της Ελλάδας

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι επρόκειτο για μία πισίνα. Η μυθική παραλία Βουτούμι, βρίσκεται στους Αντίπαξους, ενώ κάποιος αν την έβλεπε σε φωτογραφία θα νόμιζε ότι ήταν κάποιο εξωτικό μέρος. Πέρα από τα νερά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα της Χαβάης, ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι η βλάστηση, με τα κυπαρίσσια να φτάνουν μέχρι την άμμο. Δεν είναι τυχαίο ότι η Telegraph την είχε συμπεριλάβει στο αφιέρωμα που είχε κάνει με τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου.

Σαλιάρα, Θάσος

παραλίες της Ελλάδας

Είναι μία εξωτική παραλία που βρίσκεται στο διαμάντι του Βορρά, τη Θάσο. Η παραλία είναι εκπληκτική με άσπρο πετραδάκι και το χρώμα του νερού καταγάλανο και κρυστάλλινο. Πρόκειται για μία οργανωμένη παραλία αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Για να φτάσεις στην Σαλιάρα θα ακολουθήσεις το δρόμος προς Μακρύαμμο.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

παραλίες της Ελλάδας

Μέσα από το travelgirlg.gr κάναμε αφιέρωμα στη μαγική παραλία της Μεσσηνίας. Η Βοϊδοκοιλιά είναι ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο και οι φωτογραφίες της φιγουράρουν στα ξένα έντυπα. Λευκή ψιλή άμμος απλώνεται σε μεγάλη έκταση, απ’ άκρη σ’ ακρη της παραλίας και μπορείς να την επισκεφθείς όλες τις εποχές του χρόνου για να υμνήσεις την ομορφιά της.

Γαϊδουρονήσι, Λασίθι

παραλίες της Ελλάδας

Η Χρυσή ή αλλιώς Γαϊδουρονήσι περιτριγυρίζεται από πολλές παραλίες με χρυσαφένια αμμουδιά, στις οποίες οφείλει άλλωστε και το σύγχρονο όνομά της. Την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι προσεγγίζουν το νησί με τουριστικά καραβάκια από την Ιεράπετρα. Είναι νησί εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και πάνω του βρίσκεται το μεγαλύτερο φυσικά διαμορφωμένο κεδρόδασος της Ευρώπης (κέδρος του Λιβάνου) . Οι περισσότεροι κέδροι είναι ηλικίας 200 ετών και φτάνουν σε ύψος τα 7 μέτρα. Η πυκνότητα της βλάστησης είναι περίπου 28 δέντρα το εκτάριο.

Εγκρεμνοί, Λευκάδα

παραλίες της Ελλάδας

Καταγάλανα νερά, εντυπωσιακοί βράχοι με εμφανή τα σημάδια του σεισμού. Αξίζει να την επισκεφθεί κανείς με πλοίο, καθώς είναι κλειστός ο δρόμος για αυτοκίνητα και ο σεισμός έχει καταστρέψει τα σκαλοπατάκια.

Σίμος, Ελαφόνησος

παραλίες της Ελλάδας

Ο παράδεισος της Πελοποννήσου. Η παραλία του Σίμου, αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού της Ελαφονήσου κυρίως για την πανδαισία χρωμάτων της, τα πεντακάθαρα νερά της, τους φυσικούς αμμόλοφους που ξεπερνούν τα 10μ σε ύψος, τα απίστευτης ομορφιάς κρίνα της θάλασσας και το μοναδικό πάντρεμα γης και θάλασσας σε μια λωρίδα που φαντάζει ως μονοπάτι προς τον ουρανό.

Λιχαδονήσια, Εύβοια

παραλίες της Ελλάδας

Μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, η περιοχή φυλάει το πολύτιμο μυστικό της… τα κατάφυτα νησάκια με το απέραντο γαλάζιο, που λέγονται Λιχαδονήσια και ρίχνουν το γάντι στην Καραϊβική!

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

παραλίες της Ελλάδας

Η παραλία Ναυάγιο, που είναι ίσως η πιο πολυφωτογραφισμένη παραλία της Ελλάδας, χρωστάει το όνομά της στο πλοίο που το 1983 μετέφερε λαθραία τσιγάρα και ναυάγησε στα νερά της όπου και ξεβράστηκε στην παραλία της. Το κουφάρι του βρίσκεται εκεί ακόμη και σήμερα. Το τοπίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ανάμεσα στους πανύψηλους λευκούς βράχους μια παραλία με κάτασπρη άμμο και νερά βαθιά και πεντακάθαρα. Βρίσκεται κοντά στο χωριό της Αναφωνήτριας. Η πρόσβαση στη παραλία γίνεται μόνο από τη θάλασσα με καΐκι από το Λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών, ή το Πόρτο Βρώμη, ή κάνοντας τον γύρο του νησιού με καραβάκι, η κρουαζιερόπλοιο. Τα περισσότερα ξεκινάνε από το λιμάνι της Ζακύνθου, και κάποια άλλα από την παραλία του Λαγανά.

Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

παραλίες της Ελλάδας

Περίπου 23χλμ νότια της Βουρβουρούς βρίσκεται ένα σύμπλεγμα μικρών παραλιών σε μια ακτογραμμή που ξεπερνά τα 5χλμ. Οι παραλίες αυτές είναι γνωστές ως Καβουρότρυπες. Οι ντόπιοι τις χαρακτηρίζουν και ως «Χαβάη της Ελλάδας» εξαιτίας της εξωτικής ομορφιάς τους. Έχουν πανέμορφα τιρκουάζ νερά αλλά και γλυπτά στους βράχους από καλλιτέχνες κοσμούν τις παραλίες αυτές.

Φυσικά οι παραλίες της Ελλάδας δεν είναι μόνο αυτές! Απλά οι travellers για αυτό το μήνα ψήφισαν τις παραπάνω!



Spread the love