Spread the love


Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Traveller δημοσίευσε τη λίστα με τα 10 πιο υποτιμημένα νησιά της Ευρώπης, ανάμεσα τους βρίσκονται και 2 ελληνικά νησιά και μάλιστα στην πρώτη τριάδα.

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Traveller δημοσίευσε τη λίστα με τα 10 πιο υποτιμημένα νησιά της Ευρώπης, ανάμεσα τους βρίσκονται και 2 ελληνικά και μάλιστα στην πρώτη τριάδα. Αν οι δημοφιλείς προορισμοί όπως το Κάπρι και η Ρόδος έχουν περισσότερο κόσμο από ότι επιθυμείτε, υπάρχουν σύμφωνα με το Traveller πολλές επιλογές με όμορφα και λιγότερο γνωστά Ευρωπαϊκά νησιά.

Η Αλόννησος και η Άνδρος βρίσκονται στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Δείτε ποια είναι τα 10 πιο υποτιμημένα νησιά της Ευρώπης

1. Mljet, Κροατία

ελληνικά νησιά

2. Αλόννησός

Η Αλόννησος είναι νησί της Ελλάδας. Βρίσκεται στο Αιγαίο πέλαγος και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων. Η συνολική έκτασή του φθάνει τα 64,5 τχλμ. και το μήκος των ακτών του τα 67 περίπου χλμ. Μέγιστο μήκος περίπου 20 χλμ. και πλάτος από 3 μέχρι 4,5 χλμ. Χωρίζεται από τη Σκόπελο νοτιοδυτικά με τον πορθμό Αλοννήσου, εύρους 2 ν.μιλίων και βορειοανατολικά από τη νήσο Πελαγονήσι με τον πορθμό Πελαγονησίου, εύρους 3,5 ν.μ. Ο όρμος Πατητήρι αποτελεί το επίνειο της νήσου, όπου και συνδέεται ακτοπλοϊκά με το Βόλο, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και τη Θεσσαλονίκη. Αναφέρονται επτά μοναστήρια.

ελληνικά νησιά

3. Άνδρος

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο. Αποτελεί φυσική συνέχεια της Εύβοιας. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Άνδρος ή αλλιώς Χώρα.

Η Άνδρος απέχει από το λιμάνι της Ραφήνας περίπου 70 χλμ, απόσταση που διανύεται σε περίπου 2 ώρες με το πλοίο.

Η Άνδρος σήμερα έχει τουριστική ανάπτυξη, λόγω των πολλών και όμορφων παραλιών, των μονοπατιών, του φυσικού της πλούτου, του πλούσιου υδροφόρου ορίζοντα και των πολλών αξιοθέατων. Επίσης, το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, την κάνουν ένα καλό προορισμό για μικρές αποδράσεις από την πρωτεύουσα. Η τουριστική περίοδος είναι μικρότερη σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων. Η πιο τουριστική πόλη είναι η Χώρα και το Μπατσί. Ακολουθούν το Γαύριο, ο Όρμος Κορθίου, τα Αποίκια και το Κυπρί. Όμως το χειμώνα ο τουρισμός πέφτει ραγδαία. Πιο πολύ κόσμο έχει η περιοχή Αγορά με τα πολλά καταστήματα στη Χώρα. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς την πλατεία του Αφανούς Ναύτη. Στην περιοχή όπου βρίσκονταν παλαιότερα τα αρχοντικά των Εμπειρίκων, πριν τα βομβαρδίσουν οι Γερμανοί το Σεπτέμβριο του 1943, σήμερα είναι διαμορφωμένη η πλατεία με το ομώνυμο άγαλμα.

Χαρακτηριστικό της Άνδρου αποτελούν και τα πολλά και παλιά μοναστήρια της. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας απέναντι από το χωριό Αποίκια, του Αγίου Νικολάου, της Παναγίας Παναχράντου το οποίο χτίστηκε από τον Νικηφόρο Φωκά το 963-969, και της Ζωοδόχου Πηγής (ή Αγιάς όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι) που αποτελεί και το μεγαλύτερο μοναστήρι της Άνδρου.

ελληνικά νησιά

4. Aland, Φινλανδία

ελληνικά νησιά

5. Mainland, Σκωτία

ελληνικά νησιά

6. Ilha de Tavira, Πορτογαλία

ελληνικά νησιά

7. Formentera, Ισπανία

ελληνικά νησιά

8. Elba, Ιταλία

ελληνικά νησιά

9. Νησιά Lofoten, Νορβηγία

ελληνικά νησιά

10. Gozo, Μάλτα

ελληνικά νησιά

Δείτε και άλλα θέματα με ελληνικά νησιά στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ)



Spread the love