Spread the love


Ανάμεσα σε αυτές τις 10 εντυπωσιακές παραλίες, τις οποίες οι χρήστες του Instagram δεν σταματούν να φωτογραφίζουν είναι και 2 ελληνικές παραλίες.

Σίγουρα στην Ευρώπη μπορείς να βρεις εκατοντάδες όμορφες παραλίες, αλλά κάποιες ξεχωρίζουν. Από την Ιταλία ως την Ισλανδία, το Conde Nast Traveler επέλεξε τις 10 καλύτερες παραλίες οι οποίες εντυπωσιάζουν στο Instagram με την απαράμιλλη ομορφιά τους. Ανάμεσα σε αυτές τις 10 εντυπωσιακές παραλίες, τις οποίες οι χρήστες του Instagram δεν σταματούν να φωτογραφίζουν είναι και 2 ελληνικές παραλίες.

Δείτε τη λίστα αναλυτικά:

1. Cale Goloritzé, Σαρδηνία

ελληνικές παραλίες

2. Cala Macarella, Ισπανία

ελληνικές παραλίες

3. Παραλία Ναυάγιο Ζάκυνθος

Η παραλία Ναυάγιο αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού και ίσως ολόκληρης της Μεσογείου. Είναι ίσως η πιο φωτογραφισμένη και ξακουστή παραλία της Ελλάδας. Το όνομά της το χρωστάει στο ναυάγιο ενός πλοίου που το 1982 μετέφερε λαθραία τσιγάρα από την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο Παναγιώτης λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Οι ντόπιοι θυμούνται χαρακτηριστικά χιλιάδες κούτες τσιγάρων να επιπλέουν στο νερό και ανάμεσα τους τα μέλη του πληρώματος να κολυμπούν για να ξεφύγουν από την ακτοφυλακή.

Απόκοσμη, μοναδική, εντυπωσιακή, πασίγνωστη παγκοσμίως για τα νερά, το απαράμιλλο φυσικό τοπίο των γκρεμών που παίρνουν χρυσαφί χρώμα. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό, ανάμεσα στους πανύψηλους λευκούς βράχους εμπεριέχεται μια παραλία με κάτασπρη άμμο με νερά βαθιά, καταγάλανα και πεντακάθαρα. Τοπίο άγριο και ερημικό, καθώς ένα κουφάρι πλοίου λιάζεται στο κέντρο της παραλίας.

Η πρόσβαση στη παραλία γίνεται μόνο από τη θάλασσα με βάρκες που ξεκινούν καθημερινά από τις κοντινές παραλίες της περιοχής αλλά και από την πόλη της Ζακύνθου με τα καραβάκια που κάνουν το γύρο του νησιού.

Από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών, ή το Πόρτο Βρώμη είναι οι πιο κοντινές διαδρομές. Επίσης το Ναυάγιο μπορείς να το θαυμάσεις και από ψηλά από μια ειδική εξέδρα που έχει στηθεί ακριβώς από πάνω, κοντά στο χωριό της Αναφωνήτριας.

ελληνικές παραλίες

4. Virgin Island’s Creek (Île Vierge), Γαλλία

Virgin Island’s Creek (Île Vierge)

5. Παραλία Vik Ισλανδία

ελληνικές παραλίες

6. Zlatni Rat, Brač,Κροατία

ελληνικές παραλίες

7. Praia da Marinha, Algarve, Πορτογαλία

ελληνικές παραλίες

8. Παραλία Marasusa Ιταλία

ελληνικές παραλίες

9. Παραλία Μύρτος Κεφαλονιά

Η παραλία Μύρτος αποτελεί το σήμα κατατεθέν για την Κεφαλονιά. Είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, αν όχι η γνωστότερη. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, ανήκει στο δήμο Πυλάρου και απέχει 8 χλμ. από την Αγία Ευφημία, 3 χλμ. από το χωριό Διβαράτα, και γύρω στα 30 χλμ. από το Αργοστόλι.

Η συγκεκριμένη παραλία έχει βραβευτεί πολλές φορές διεθνώς (και όχι άδικα) και κάθε χρόνο βραβεύεται με την γαλάζια σημαία του ΕΟΤ. Το τοπίο από ψηλά είναι ανεπανάληπτο, καταπράσινα βράχια που καταλήγουν σε μια αρκετά μεγάλη παραλία με άσπρα βότσαλα.

Κι  όταν πια κατεβεί κανείς κι έρχεται αντιμέτωπος με το απέραντο γαλάζιο, μαγεύεται. Είναι η θάλασσα στην οποία πρέπει να κολυμπήσετε. Τα γαλαζοπράσινα νερά της, με ή χωρίς κύμα θα κάνουν το μπάνιο σας αξέχαστο και δε θα αντισταθείτε – θα βγάλετε  πολλές πολλές φωτογραφίες.

Η παραλία του Μύρτου είναι πλήρως οργανωμένη και θα βρείτε όλα τα απαραίτητα για να απολαύσετε το μπάνιο σας από νωρίς το πρωί εώς αργά το βράδυ. Μην φύγετε αν πρώτα δεν δείτε το ηλιοβασίλεμα το οποίο θα σας μείνει αξέχαστο.

ελληνικές παραλίες

10. Studland Bay, Αγγλία

ελληνικές παραλίες

Δείτε και άλλα θέματα με ελληνικές παραλίες στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ+VIDEO)



Spread the love