Spread the love


Το Conde Nast Travellerδημοσίευσε τη λίστα με τους 10 καλύτερους προορισμούς για τον Σεπτέμβριο, μεταξύ των οποίων υπάρχουν δύο ελληνικά νησιά.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με μία τελευταία “γεύση” διακοπών, η οποία μπορεί να κάνει το καλοκαίρι να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Για όσους δεν έχουν παιδιά που ξεκινούν το σχολείο, ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός μήνας για να κάνετε μια τελευταία απόδραση για να ολοκληρώσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας.

Η θάλασσα και οι ουρανοί είναι ακόμα μπλε, το νερό πιο ζεστό από ποτέ, και όταν οι άλλοι είναι όλοι πίσω στο σχολείο και τις δουλειές τους, όλα είναι πολύ πιο ήσυχα και καλύτερα.

Το Conde Nast Travellerδημοσίευσε τη λίστα με τους 10 καλύτερους προορισμούς για τον Σεπτέμβριο, μεταξύ των οποίων υπάρχουν δύο ελληνικά νησιά.

Δείτε τη λίστα:

1.Σικελία

ελληνικά νησιά

Η Σικελία είναι υπέροχη όλο τον χρόνο. Ο ζεστός άνεμος που πνέει στη Μεσόγειο από την Αφρική κρατάει το φθινόπωρο  ζεστό (ίσως ακόμα να έχει και καύσωνα), αν και οι άγριες και όμορφες παραλίες του δεν είναι ποτέ γεμάτες τον Σεπτέμβριο. Αλλά είναι αρκετά δροσερά για να εξερευνήσετε τους λαβυρινθούς των μαγευτικών χωριών.

2.Μιλάνο

ελληνικά νησιά

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι βρέχει περισσότερο στο Μιλάνο απ ‘ό, τι στο Μάντσεστερ. Ακόμα, μην αφήνετε ποτέ τον κακό καιρό να σταθεί στο δρόμο ενός πραγματικά υπέροχου ταξιδιού. Επιλέξτε τον Σεπτέμβριο, ο οποίος έχει τις λιγότερες βροχερές μέρες από ότι τον υπόλοιπο χρόνο στο Μιλάνο και μια μέση ημερήσια θερμοκρασία 24ºC.

3.Νέα Υόρκη

ελληνικά νησιά

Τη Νέα Υόρκη την αγαπάμε, κάθε μέρα του χρόνου, αλλά πιθανώς τον Σεπτέμβριο, περισσότερο από ποτέ. Για τον καιρό, για τη νέα σεζόν, όλο τον φρέσκο αέρα του φθινοπώρου και την πιθανότητα μιας νέας εποχής και των στυλ της νέας εποχής, ο τρόπος που η πόλη ξαναγυρνάει πίσω στους κανονικούς ρυθμούς.

4.Ίμπιζα και Φορμεντέρα

ελληνικά νησιά

Επιτέλους τον Σεπτέμβριο αποχωρούν τα πλήθη τουριστών και μπορείτε να πάρετε μια θέση στις παραλίες πάλι και ένα τραπέζι για μεσημεριανό γεύμα σε ένα εστιατόριο στην παραλία χωρίς να κάνετε κράτηση (ακόμη και στο διάσημο Juan Āndrea της Formentera).

5.Κέρκυρα

ελληνικά νησιά

Οι ενδιάμεσοι περίοδοι όπως Απρίλιος-Μάιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος τείνουν να είναι η πιο ευχάριστη στιγμή για να επισκεφτείτε την Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά. Αλλά το Ιόνιο πέλαγος, είναι ακόμα ψυχρό την άνοιξη γι ‘αυτό θα επιλέξουμε την Κέρκυρα τον Σεπτέμβριο.

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές. Οι βορειοανατολικές της ακτές πλησιάζουν αρκετά (περ. 2 χιλιόμετρα) τις ακτές των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας. Είναι μέρος του ενιαίου δήμου της Κέρκυρας, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τα μικρότερα νησιά Οθωνοί, Ερεικούσσα και Μαθράκι.

Έχει σχήμα μακρόστενο, πλατύτερο στο βόρειο τμήμα της, ενώ στενεύει προς τον νότο. Τα παράλιά της έχουν συνολικό μήκος 217 χιλιόμετρα και σχηματίζουν αρκετούς όρμους και ακρωτήρια. Το έδαφός της είναι κυρίως ορεινό, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα. Οι ξένοι την αποκαλούν Κορφού (αγγλ Corfu), κατά παραφθορά του βυζαντινού της ονόματος Κορυφώ, από τις δύο κορυφές που φαίνονται καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης στο νησί. Υψηλότερες κορυφές είναι αυτή του όρους Παντοκράτορας (η αρχαία Ιστώνη, 914 μ.) και το Στραβοσκιάδι (849 μ.). Άλλες κορυφές είναι οι Βίγλες, η Τσούκα, οι Πυλίδες (ή Φυλλίδες), Άγιοι Δέκα και Σταυρός. Μικρά ποτάμια υπάρχουν στην Κέρκυρα, όπως ο Μεγαλοπόταμος, ο Τυφλός, ο Μεσογγής (ο μεγαλύτερος), το ποτάμι στην περιοχή της Λευκίμμης. Η μεγαλύτερη λίμνη είναι η Κορισσία (ή των Κορισσίων) με έκταση 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Επίσης υπάρχει και η λιμνοθάλασσα Χαλκιοπούλου στα νότια της πόλης της Κέρκυρας]

Είναι από τα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της Μεσογείου, με πυκνότητα πληθυσμού 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

6.Cotswolds

ελληνικά νησιά

Απλά ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου, ανά πάσα στιγμή του χρόνου, το Cotswolds. Τα ποτάμια, τα απαλά τοπία και η γραφικότητα των χωριών της, καθώς και όλα αυτά τα εξοχικά ξενοδοχεία για αποδράσεις του Σαββατοκύριακο. Ο Σεπτέμβριος φέρνει τη συγκομιδή, όταν τα τοπικά προϊόντα είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, και οι πλούσιες συλλογές του κυνηγού μαγειρεύονται υπέροχα σε όλες αυτές τις παμπ.

7.Ζιμπάμπουε

ελληνικά νησιά

Είναι ο απόλυτος προορισμός για σαφάρι. Υπάρχουν μερικά φανταστικά καινούργια καταλύματα που ανοίγουν στα εξαιρετικά και ελάχιστα επισκεπτόμενα εθνικά πάρκα της Ζιμπάμπουε και δίπλα στους καταρράκτες της Βικτώριας. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να πάει κανείς στη Ζιμπάμπουε.

8.Σαντορίνη

Η Σαντορίνη, Θήρα ή Στρογγύλη (παλαιότερη ονομασία) είναι νησί που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, νότια της Ίου και δυτικά από την Ανάφη. Απέχει από τον Πειραιά 128 ναυτικά μίλια και 63 ναυτικά μίλια από τη Κρήτη. Ο Αθηνιός, το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, έχει δημιουργηθεί στον ομώνυμο όρμο. Η έκταση της είναι 76,19 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σήμερα η Σαντορίνη είναι ένα από τα διασημότερα τουριστικά κέντρα του κόσμου.

Είναι γνωστή για το ηφαίστειο της. Η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα ήταν το έτος 1950. Τμήματα του ηφαιστείου της Σαντορίνης είναι: Η Νέα Καμένη (1707-1711 μ.Χ.), η Παλαιά Καμένη (46-47 μ.Χ.), το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο(ενεργό) (1650 μ.Χ.), τα Χριστιανά νησιά. Η Σαντορίνη ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται ενεργό ηφαίστειο μαζί με τα Μέθανα, την Μήλο και την Νίσυρο.

Η Σαντορίνη καθώς και τα νησιά Θηρασία και Ασπρονήσι είναι απομεινάρια του ηφαιστειογενούς νησιού Στρογγύλη. Η Στρογγύλη ήταν ένας ηφαιστειακός κώνος.

Το κεντρικό τμήμα της ανατινάχτηκε μαζί με τον κρατήρα του ηφαιστείου από τη Μινωική έκρηξη που έγινε το 1613 π.Χ. και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουμε καλδέρα της Σαντορίνης και την καταστροφή του προϊστορικού πολιτισμού του νησιού.

Στο θαλάσσιο χάσμα που σχηματίστηκε μεταξύ Θήρας και Θηρασίας, που έχει βάθος 1.500 μέτρων, κατά καιρούς βγήκαν στην επιφάνεια ηφαιστειακοί κώνοι που σχημάτισαν τα εξής νησιά: την Παλαιά, τη Μικρή και τη Νέα Καμένη, την Καμένη Γεωργίου του Α΄, την Καμένη του Φουκέ, την Αφρόσσα και τη Δάφνη. Όλα αυτά τα νησιά μεγάλωναν σιγά-σιγά και ενώθηκαν, εκτός από την Παλαιά Καμένη.

ελληνικά νησιά

Ζητήστε από έναν νησιώτη να σας πει ποιος είναι ο αγαπημένος μήνας του στη Σαντορίνη και πιθανότατα θα σας απαντήσει τον Σεπτέμβριο. Η θάλασσα είναι πιο ζεστή από ποτέ και τα βράδια είναι πιο δροσερά. Τα ηλιοβασιλέματα ζωγραφίζουν την πόλη της Οίας σε χρυσές αποχρώσεις, και τα βαθιά μπλε της Καλντέρας φαίνεται να τονίζονται αυτές τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού.

9.Βουδαπέστη

ελληνικά νησιά

Μια μεγάλη και ρομαντική πόλη, η Βουδαπέστη, με περίπλοκη ιστορία και όμορφη αρχιτεκτονική. Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο ξηρός μήνας στην πόλη και οι μέρες ακόμα ζεστές. Ιδανικές αναζητήσεις του φθινοπώρου: μια βουτιά στα ιαματικά λουτρά ή μια δοκιμή από τα γλυκά αρτοσκευάσματα στα υπέροχα καφέ του.

10.Βαρκελώνη

ελληνικά νησιά

Μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία τον Σεπτέμβριο στη Βαρκελώνη, οι θερμοκρασίες κατά μέσο όρο αγγίζουν τους 25ºC τη διάρκεια της ημέρας και τους 19ºC τη νύχτα. Οι ντόπιοι έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους, αλλά όλοι εξακολουθούν να πηγαίνουν στην παραλία και να τρώνε έξω και γιορτάζουν τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού. Οι εθνικές εορτές της Καταλονίας είναι στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ το Fiestas de la Mercè είναι ένα εβδομαδιαίο φεστιβάλ, το μεγαλύτερο του έτους, με εκατοντάδες μουσικούς και καρναβάλια, παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την πόλη.

Δείτε και άλλα θέματα με ελληνικά νησιά στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ+VIDEO)

 Spread the love