Spread the love


Η Σκύρος μπορεί να θεωρείται «άγονη γραμμή» για τις αεροπορικές συνδέσεις, ωστόσο μόνο γόνιμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δράση της.

Η προσπάθειά της για τη λειτουργία υδατοδρομίου είναι συνεχής και πιθανότητα θα καταλήξει σε επιτυχία, ενώ η συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποδίδει καρπούς.

Μέσω του προγράμματος «Skyros Project», ενισχύουν τα πολύτιμα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της μοναδικής Σκύρου και αυτό δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο διεθνώς.

Σκύρος

Οι επιδόσεις του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτέλεσαν καθοριστικό κριτήριο για την προώθηση του νησιού ως «Πράσινο» και οι πρόσφατες βραβεύσεις τους (Tourism Awards (2015, 2016, 2017), Connect4climate Award, Film4Climate Award 2016, Oikopolis 2016, 2017, Environmental Award 2015 & 2016, μνημονεύονται στο επίσημο site του «Top 100 Green Destinations».

Σκύρος

 

Το όραμα της Σκύρου προωθεί την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση η οποία θα αντανακλά στην ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων και στις υπηρεσίες ενός βιώσιμου και περιβαλλοντικά ορθού τουριστικού προϊόντος.

Ο δήμαρχος της Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης βρίσκεται στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου και θα είναι ένας από τους ομιλητές στην ενότητα «Παγκόσμιος Τουρισμός – Επιτυχημένα παραδείγματα αειφόρων προορισμών». Θέμα της ομιλίας του είναι: «Σκύρος: Ένα ταξίδι προς ένα βιώσιμο τρόπο ζωής».

Σκύρος

 

Τέτοιες διακρίσεις οι οποίες προβάλουν τη Σκύρο στη «βιτρίνα» του «πράσινων» προορισμών, δημιουργούν μεγάλες υποχρεώσεις και η δημοτική αρχή επιθυμεί το νησί να είναι υπόδειγμα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

Μάλιστα, ανάλογη διάκριση πήρε και η Αλόννησος, γεγονός που καθιστά τις Σποράδες ως ένα πολλά υποσχόμενο προορισμό με μοναδικά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και αειφόρο μέλλον.



Spread the love