Spread the love


Μόνο τρεις ελληνικοί προορισμοί για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς βρίσκονται στις επιλογές των Ελλήνων, όπως προκύπτει από τις κορυφαίες αναζητήσεις στην trivago.

Δημοφιλέστερος προορισμός είναι η Ρώμη και ακολουθεί το Mπάνσκο στη Bουλγάρια ενώ από τους εγχώριους προορισμούς ψηλά είξναι η Θεσσαλονίκη, στην τρίτη θέση. Οι άλλοι δύο ελληνικοί προορισμοί είναι η Αθήνα στην πέμπτη θέση και τα Ιωάννινα στην όγδοη θέση.

www.trivago.gr ανέλυσε τις αναζητήσεις των επισκεπτών στην πλατφόρμα της μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2017 και της 11ης Νοεμβρίου 2017, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 26ης Δεκεμβρίου 2017 και της 1ης Ιανουαρίου 2018.

Τα δεδομένα αφορούν αναζητήσεις για δίκλινο δωμάτιο σε όλους τους τύπους καταλυμάτων που είναι καταχωρημένα στην trivago, και με ελάχιστη διάρκεια διαμονής τις 3 ημέρες.

Αποψη από την Πράγα που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς/ Φωτογραφία: Pixabay

 Από την έρευνα προκύπτει ότι η Ιταλία παραμένει αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων ακολουθούμενη από το δημοφιλές χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας, το Μπάνσκο.

Το Μπάσνκο στη Βουλγαρία, δεύτερος δημοφιλής προορισμός/ Φωτογραφία: Wikipedia

Στην 3η θέση της λίστας βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που επέλεξαν την Αθήνα, η οποία καταλαμβάνει την 5η θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί τον πρώτο δημοφιλή εγχώριο προορισμό/ Φωτογραφία: Pixabay

Ο τρίτος και τελευταίος ελληνικός προορισμός της λίστας είναι τα Ιωάννινα, τα οποία βρίσκονται στην 8η θέση.

Μία θέση πριν το τέλος βρίσκεται το Παρίσι στο top ten της trivago/Φωτογραφία: Pixabay

Τη δεκάδα συμπληρώνουν δημοφιλείς προορισμοί του εξωτερικού, και συγκεκριμένα το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Πράγα, το Παρίσι, και το Άμστερνταμ.

Το Λονδίνο ακολουθεί τη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στην τέταρτη θέση/ Φωτογραφία: Pixabay

Σχετικά με τον αριθμό διανυκτερεύσεων, οι Έλληνες ταξιδιώτες θα διαμείνουν κατά μέσο όρο 5 ημέρες σε όλους τους προορισμούς της λίστας, εκτός από το Μπάνσκο και τα Ιωάννινα όπου η μέση διάρκεια διαμονής είναι 4 ημέρες

 



Spread the love