Spread the love


Oι ταξιδιωτικοί πράκτορες προετοιμάζονταν πυρετωδώς για το «Sunshine Saturday» – την πιο πολυάσχολη ημέρα του χρόνου για την κράτηση των διακοπών στη Βρετανία.

Η σημερινή μέρα ονομάστηκε «Sunshine Saturday» από τα βρετανικά πρακτορεία επειδή παραδοσιακά οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου σπεύδουν να προχωρήσουν σε κρατήσεις ταξιδιών το πρώτο Σάββατο μετά τις γιορτές, για να διώξουν τη «μελαγχολία» του χειμώνα και του τέλους των γιορτών.

Με βάση τα δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει από τις προηγούμενες χρονιές οι εταιρείες Thomas Cook και Tui, σχεδόν 1 εκατομμύριο χρήστες του διαδικτύου αναμένεται να κάνουν σήμερα κρατήσεις για «αποδράσεις» που θα πραγματοποιήσουν τους επόμενους μήνες.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Daily Telegraph, οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2018 πιθανόν να είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Επίσης η Τουρκία αναμένεται επίσης να παρουσιάσει μια ανάκαμψη, αν και η ζήτηση είναι πιθανό να είναι χαμηλότερη από τα συνηθισμένα επίπεδα πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Άλλοι προορισμοί που αναμένεται να είναι ψηλά στις κρατήσεις φέτος είναι το Μαυροβούνιο, το Πράσινο Ακρωτήριο, η Κούβα και το Μεξικό, στην πλειοψηφία τους ηλιόλουστοι λογαριασμοί, ιδανικοί για κράτηση το «Sunshine Saturday».

 



Spread the love