Spread the love


Πάνω από 150 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την Γαλλία θα έρθουν το Πάσχα στην Κρήτη, προκειμένου να καταγράψουν από κοντά τα ήθη, τα έθιμα και την ζωή των Κρητικών την πασχαλινή περίοδο.

Αυτό ανέφερε ο γενικός διευθυντής του γαλλικού ταξιδιωτικού Γραφείου “Heliades” στην Ελλάδα, Ζαν Μπραζόν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Πρόκειται για τουριστικό όμιλο που δραστηριοποιείται στον εισερχόμενο τουρισμό, κατ’ αποκλειστικότητα στη γαλλική αγορά, και φέρνει τουρίστες στην Κρήτη από το 1975, αποτελώντας το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο από την Γαλλία που ενδιαφέρεται για το νησί.

Στη συζήτηση των δύο ανδρών επισημάνθηκε πως οι πελάτες του τουριστικού πρακτορείου ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και την φύση, που αποτελούν τα πραγματικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και πρόκειται για επισκέπτες που επιδιώκουν να γνωρίσουν πολύ καλά την κρητική ενδοχώρα και αναζητούν τα αυθεντικά και παραδοσιακά στοιχεία της ζωής στο νησί. Για τον λόγο αυτό, τα προγράμματα επισκέψεων που προτείνουν, αφορούν την γνωριμία με την Κρήτη και την παράδοσή της, με δραστηριότητες σε όλο το νησί και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

 «Είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι θέλουν να προβάλλουν και ν’ αναδείξουν το Πάσχα στην Κρήτη μέσα από το ταξίδι αυτό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του θεματικού τουρισμού στον οποίο στοχεύει η Περιφέρεια Κρήτης» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην τουριστική έκθεση του Μονάχου F.RE.E. με στόχο την ανάδειξη της Κρήτης ως ιδανικού τόπου διακοπών και εναλλακτικού τουρισμού (αγροτουρισμός, ποδηλασία, οδοιπορικές διαδρομές, καταδύσεις, θαλάσσια σπορ).

Η συγκεκριμένη έκθεση F.RE.E, η οποία γιόρτασε φέτος την 10η επέτειο της διοργάνωσής της, είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού και αναψυχής στη Βαυαρία, την οποία επισκέφτηκαν 135.000 Γερμανοί αλλά και επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες. Διήρκεσε πέντε ημέρες και, σύμφωνα με την περιφερειακή σύμβουλο, Όλγα Λεβάκη, το περίπτερο της Κρήτης δέχθηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών που εκδήλωσαν τις προτίμησή τους για διακοπές στο νησί. «Μάλιστα, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς ήταν «επαναλαμβανόμενοι» επισκέπτες της Κρήτης, για πολλά χρόνια, και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την επιθυμία τους να επισκεφθούν και πάλι την μεγαλόνησο, για διακοπές μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, επισημαίνοντας την συμβολή της Κρήτης στην διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Η έκθεση F.RE.E., πέρα από τους εκθέτες-προορισμούς απ’ όλο τον κόσμο, φιλοξένησε στα Hall της, εκθέτες με τροχόσπιτα, τροχοβίλες καθώς και αυτοκίνητα ταξιδιού, ποδήλατα, εξοπλισμούς κάμπινγκ και γενικότερα δραστηριοτήτων φύσης-περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την κα Λεβάκη, μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον για εναλλακτικές μορφές διακοπών στην Κρήτη, κυρίως στη φύση και το βουνό (την ενδοχώρα), όπως επίσης για τις δυνατότητες που προσφέρονται για χειμερινό τουρισμό, καθώς οι Γερμανοί λαμβάνουν πολυήμερη άδεια και στην διάρκεια της Χειμερινής περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 



Spread the love