Spread the love


Παραλαμβάνοντας με το βραβείο έλαβε και το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων

Ο λόγος για την ελλαδικής – ελληνοκυπριακής καταγωγής Άντρια Ζαφειράκου, με πατέρα ελλαδίτη και μητέρα από την Αμμόχωστο, η οποία έλαβε το διεθνές βραβείο του καλύτερου δασκάλου της χρονιάς, σε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από το ίδρυμα Varkey Foundation Global Teacher Prize, σύμφωνα με το capitaltoday.sigmalive.com.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ:

Η ομογενής εκπαιδευτικός κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες συναδέλφων της, ανα το παγκόσμιο, ενώ έμαθε και να χαιρετάει τους μαθητές της στις 35 διαφορετικές γλώσσες της καταγωγή τους.

Διδάσκει καλλιτεχνικά κυρίως σε παιδιά μεταναστών, στο κοινοτικό σχολείο Άλπερτον στο Μπρεντ του Ηνωμένου Βασιλείου, μια από τις πλέον φτωχές περιοχές της χώρας, όπου ομιλούνται συνολικά περίπου 130 γλώσσες.

«Νοιάζομαι για όλους τους μαθητές μου. Η δουλειά μου δεν τελειώνει όταν φεύγω από την τάξη. Με ενδιαφέρ ει η ζωή τους, προσπαθώ ότι προβλήματα και να αντιμετωπίζουν να είμαι εκεί για να βοηθήσω» ανέφερε μετά την τελετή, στην οποία παρεβρέθησαν ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος Αλ Γκορ, ο Τόνι Μπλερ καθώς και ο οδηγός της Φόρμουλα Ένα Λιούις Χάμιλτον.

Η Άντρια Ζαφειράκου έχει εισάγει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που προσεγγίζει απομονωμένα παιδιά ώστε να συμμετέχουν στην σχολική ζωή και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Το βραβείο Global Teacher Prize συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων.



Spread the love