Spread the love


Zoυμ στην Άνδρο με αμέτρητα «κλικς» στις ομορφιές του νησιού πραγματοποίησαν 120 ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι του ελληνικού Instagram.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Project #My_Andros, που ξεκίνησε με μία τριήμερη φωτογραφική εξόρμηση στα τέλη Απριλίου στην Άνδρο και θα ολοκληρωθεί με έκθεση στο νησί, στις αρχές Ιουλίου.

Στο πρότζεκτ παίρνουν μέρος 120 φωτογράφοι της δραστήριας ομάδας Greek Instagramers Events (grevents.gr), η οποία από την ίδρυσή της το 2013 (Γιώργος Βέργαδος, Έλλη Αγιαννίδη, Σταυρούλα Σπυρέα) έχει συσπειρώσει την ελληνική κοινότητα των φίλων αυτής της τέχνης, δίνοντας βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών.

Σε αυτήν τη δράση οι instagramers φωτογράφοι φιλοξενήθηκαν στην Άνδρο από το επιχειρηματικό δίκτυο CTN ANDROS (Andros Cycladic Tourism Network) που διαμόρφωσε το πρόγραμμά τους μαζί με τους Greek Instagramers Events.

Ξεναγήθηκαν σε μεγάλο μέρος του νησιού, από το Μπατσί, το Γαύριο και τον Άγιο Πέτρο, μέχρι τα χωριά του Κορθίου και τα χωριά γύρω από τη Χώρα.

«Οι κοσμοπολίτικοι δρόμοι και τα όμορφα σοκάκια γέμισαν ενέργεια και αποτέλεσαν το ιδανικότερο σκηνικό για τις δημιουργικές λήψεις των φωτογράφων.
Το κέφι κορυφώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του Γηροκομείου της Χώρας, στην παραδοσιακή γιορτή που διοργανώθηκε προς τιμή των καλεσμένων φωτογράφων» ενημερώνουν οι διοργανωτές.

Από τις λήψεις τους δεν έλειψαν οι στιγμές του αγώνα από το 24ο Εαρινό Πρωτάθλημα Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2018 που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Άνδρο, συγκεκριμένα στο Μπατσί.

Οι φωτογραφίες που προέκυψαν από αυτό το ξεχωριστό τριήμερο κυκλοφορούν ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όποιος θέλει μπορεί να τις βρει ακολουθώντας τα hashtags #My_Andros και #IslandGetAway.

Σχετικά με τη διοργάνωση, ο πρόεδρος του δικτύου CTN ANDROS, Χρήστος Μπαλόγιαννης, σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει: «Σκοπός μας ήταν να δώσουμε ζωή σε κάθε γωνιά του νησιού και να καταφέρουμε όχι μόνο να αναδείξουμε την Άνδρο και να τη γνωρίσουμε κατά κάποιο τρόπο απ’ την αρχή, αλλά και να αξιοποιήσουμε το φωτογραφικό υλικό για την προώθησή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι διαφορετικές ματιές και οι διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης του κοινού θέματος δημιούργησαν κάτι πραγματικά μαγικό, το οποίο θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να απολαύσουμε στη φωτογραφική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο νησί τον Ιούλιο και θα ταξιδέψει τις ομορφιές του τόπου ανά την Ελλάδα, καθώς θα φιλοξενηθεί και σε άλλα μέρη της χώρας μας, αλλά και μέσω του λευκώματος που θα εκδοθεί και θα παρέχεται από όλα τα μέλη του δικτύου μας».

«Η συμμετοχή που λάβαμε ήταν μεγάλη και αυτό δείχνει πως η όρεξη και η πρόθεση υπάρχουν, αρκεί να δίνονται ευκαιρίες από όσους έχουν τη δυνατότητα, για να μπορούμε όλοι μαζί να κινητοποιούμαστε, να βελτιωνόμαστε και να αναβαθμίζουμε το “προϊόν” που προσφέρουμε» σημείωσε για την πρωτοβουλία η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Άνδρου, Λένα Πολίτου.

Τέλος, η συνιδρύτρια του Greek Instagramers Events, Έλλη Αγιαννίδη, δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της ομάδας Greek Instagramers Events είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με δήμους και πολιτιστικούς φορείς, με στόχο την ανάδειξη του τόπου μας μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, φωτογραφικές εξορμήσεις και καλλιτεχνικά πρότζεκτς. Για το Project “#My_Andros” συνεργαστήκαμε με 120 ταλαντούχους φωτογράφους, μέλη της ομάδας μας, πολλοί από τους οποίους διατηρούν Instagram και Facebook, σελίδες με χιλιάδες ακόλουθους από όλον τον κόσμο. Μέσα από τις αναρτήσεις τους στα social media θα προβάλλεται, για πολλούς μήνες, το νησί σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι για την επιτυχία που είχε το φωτογραφικό τριήμερο στην Άνδρο, καθώς ήταν η πρώτη φωτογραφική εξόρμηση τέτοιου μεγέθους με ειδικές οργανωτικές απαιτήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 



Spread the love