Spread the love


Στη λίστα με τα είκοσι ομορφότερα νησιά της «μυστικής», όπως είναι ο τίτλος του ρεπορταζ, Ελλάδας προβάλλεται η Αλόννησος στην ηλεκτρονική έκδοση της κορυφαίας βρετανικής εφημερίδας The Times.

 Η εφημερίδα προτείνει στους αναγνώστες της τα είκοσι λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά, καθένα από τα οποία αποτελεί για διαφορετικούς λόγους έναν καλοκαιρινό μυστικό παράδεισο.

Με την Αλόννησο να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση της λίστας, η συντάκτρια εξυμνεί τις ομορφιές του νησιού χαρακτηρίζοντας το «ένα σμαραγδένιο νησί με μια πανδαισία λουλουδιών, ώριμων φρούτων και ελαιόδεντρων, με τη γύρω περιοχή να αποτελεί θαλάσσιο πάρκο, το οποίο φιλοξενεί δελφίνια και φώκιες, ενώ οι παραλίες, οι όρμοι και οι βραχώδεις ακτές του νησιού προσφέρουν έναν θαυμάσιο καλοκαιρινό παιχνιδότοπο».

Η παρουσία της Αλοννήσου στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης λίστας αποτελεί σημαντική επιτυχία’’, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου.

«Τέτοιες λίστες αποτελούν πρώτης τάξεως προβολή, ακόμη περισσότερο δε η συγκεκριμένη, καθώς δημοσιεύεται στην αρχή της τουριστικής περιόδου σε κορυφαία βρετανική εφημερίδα, η οποία διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες όχι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Στην πρώτη θέση το ρεπορτάζ ανακαλύπτει το Αγκίστρι.

Πηγή: iefimerida.gr



Spread the love