Spread the love


Οι όροι Naturism, γυμνισμός και κοινωνική γυμνότητα ορίζεται γενικά ως η πρακτική της έκθεσης του γυμνού σώματος.

Οι όροι naturism και γυμνισμός σημαίνουν επίσης ότι οι δραστηριότητες γίνονται σε μη σεξουαλικά ή οικογενειακά πλαίσια. Η χρήση και ο καθορισμός αυτών των όρων ποικίλλουν γεωγραφικά και ιστορικά.

Πολλοι ωστόσο είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν γυμνοί μπάνιο και φυσικά δεν υπάρχει δυνατότητα να πετάξεις τα ρούχα σου όπου σου αρέσει. Υπάρχουν παραλίες για γυμνιστές, σε όλο τον κόσμο, με το νόμο και τη βούλα.

Ο γυμνισμός απαιτεί κανόνες και σεβασμό στον διπλανό.

Για το καλοκαίρι του 2018 τα βιβλία The World’s Best Nude Beaches & Resorts και Nude & Natural δημιούργησαν τη λίστα με τις καλύτερες παραλίες για γυμνισμό στον κόσμο. Ανάμεσά τους και μία ελληνική, στην Κρήτη.
Στις παραλίες γυμνιστών δεν πας ντυμένος, δεν κοιτάς τον διπλανό με περιέργεια, δεν βγάζεις φωτογραφίες τους άλλους και έχεις πάντα πετσέτα για να καθίσεις.

Νο1 Black’s Beach, La Jolla, Καλιφόρνια
Πρεπει να περπατήσεις αρκετά για να φτάσεις και να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα γιατί όταν φτάσεις στην αμμουδιά δεν υπάρχει ούτε νερό. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες γυμνιστών στις ΗΠΑ. Ήταν η πρώτη και μόνη, για πολλά χρόνια στη δεκαετία του ’70 με χαλαρούς κανονισμούς στο θέμα του μαγιό, αλλά από το 1980 πήρε το χαρακτηρισμό που έχει έως σήμερα. Bρίσκεται κάτω από τους λόφους Torrey Pines, ύψους 100 μέτρων και έχει μήκος 3 χιλιομέτρων.


No2 Lady Bay Beach, Sydney, Aυστραλία
Γενικά στην Αυστραλία ουδείς είναι υποχρεωμένος να φοράει μαγιό. Υπάρχει ωστόσο, μια σειρά από επίσημες παραλίες γυμνιστών. Η πιο γνωστή είναι η Lady Bay Beach και βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι του Σίδνεϊ.

Νο3 Buhne 16, Sylt, Γερμανία
Οι επισκέπτες οφείλουν να ‘χουν δυο πράγματα: χαμόγελο και γύμνια. Στο συγκεκριμένο νησί της Βόρειας Θάλασσας, όπου το καλοκαίρι η μέση θερμοκρασία του νερού είναι στους 17 βαθμούς Κελσίου, υπάρχει η Buhne 16 που ήταν η πρώτη στην οποία μπορούσαν να κάνουν δουλειά οι γυμνιστές. Να σημειωθεί εδώ πως σε όλη τη Sylt το μαγιό είναι προαιρετικό.

Νο4 Wreck Beach, Vancouver, Καναδάς
Έχει μήκος 7.8 χιλιόμετρα και κάθε χρόνο την επισκέπτονται 60 εκατομμύρια τουρίστες. To μαγιό σύμφωνα με τους κανόνες είναι προαιρετικό. Πρώτοι έβγαλαν τα ρούχα τους στην παραλία τη δεκαετία του ‘70 οι μαθητές του University of British Columbia που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

No5 Kόκκινη Άμμος, Μάταλα, Κρήτη
Η Κόκκινη Άμμος αποτέλεσε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των χίπις, κατά τις δεκαετίες του 60’ και 70’. Είναι μια από τις πιο γραφικές και απομονωμένες παραλίες της περιοχής. Μετά από 15-25’ λεπτά πεζοπορίας από τα Μάταλα θα αντικρίσετε την υπέροχη Κόκκινη παραλία από ψηλά. Η θέα από το λόφο είναι υπέροχη.
Το Travel Channel της είχε δώσει την 3η θέση, στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες γυμνιστών. Μπορείτε να ενοικιάσετε ομπρέλες και καρέκλες, ενώ υπάρχει και μπαρ.


No6 Anse de Grande Saline, St. Barts
Στην Καραϊβική απαγορευεται ο γυμνισμός. Η περιοχή είναι γεμάτη από υπέροχες παραλίες, ωστόσο μόνο στο St. Barts αποδέχονται το γυμνισμό. Παραλία χωρις ομπρέλες και καντίνα.

No7 Platja des Cavallet, Ibiza, Ισπανία
Και γυμνιστές και gay friendly παραλία. Χωρίζεται σε τρια μέρη, σε ένα υπάρχει beach club, το δεύτερο μέρος είναι για γκέι και το τρίτο για γυμνιστές.

No8 Little Beach, Maui, Χαβάη
Ανήκει στο πολιτειακό πάρκο Makena, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Maui και έχει θέα στο εθνικό θαλάσσιο ιερό που είναι γνωστό για τις θαλάσσιες χελώνες, τα δελφίνια, τις φάλαινες και τα τροπικά ψάρια. Τα δέντρα παρέχουν φυσική σκίαση και ο κόλπος προστατεύεται καλά, για όποιον θέλει να κολυμπήσει. Γίνονται και events, με τύμπανα και “χορευτές της φωτιάς’ που διασκεδάζουν τους επισκέπτες, στο ηλιοβασίλεμα.

No9 Cap d’Agde beach, Γαλλία
Από τις διάσημες γωνιές της Γαλλίας ένα ολόκληρο χωριό, γνωστό ως Naked City, το μεγαλύτερο beach resort στον κόσμο, όπου ο ρουχισμός είναι προαιρετικός από τον Μάρτιο έως τα μέσα του Οκτώβρη.


No10 Mpenjati Beach, KwaZulu-Natal, Νότιος Αφρική
Χαρακτηρίστηκε, από τις τοπικές αρχές, ως παραλία γυμνιστών το 2014. Είναι μια μικρή λωρίδα της παραλίας Trafalgar, των 140 χιλιομέτρων, νότια του Durban. Εδω απαγορεύονται οι φωτογραφίες.

Φωτογραφίες: apimages, wikipedia, twitter

 



Spread the love