Spread the love


Ο γνωστός συγγραφέας βιβλίων και τηλεοπτικών σεναρίων Άντονι Χόροβιτς βρήκε το πιο μαγικό νησί της Ελλάδας και το αποκαλύπτει στην βρετανική Telegraph.

Ο διάσημος συγγραφέας αποφάσισε να επισκεφθεί τις Σπέτσες με την οικογένειά του. Όπως λέει ο ίδιος, οι Σπέτσες είναι το ελληνικό νησί που ενέπνευσε το λαμπρό μυθιστόρημα του Τζον Φόουλς «Ο Μάγος» και αναρωτιόταν αν η μαγεία και ο σκεπτικισμός της παρέμειναν.

Και περιγράφει: «Η πόλη των Σπετσών είναι γοητευτική, σε αντίθεση με τα άλλα μέρη που έχω επισκεφθεί στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τα πλακόστρωτα δρομάκια με τα χρωματιστά βότσαλα.

Μπορεί κανείς να κάνει έναν παραλληλισμό με την Côte d’Azur για το συγκεκριμένο μέρος, ίσως λόγω της εγγύτητας του νησιού με την Αθήνα, και ήταν πάντα η παιδική χαρά των εκατομμυριούχων. Στην πραγματικότητα, είχε ελαφρώς χαλάσει από τα σούπερ γιοτ που ήταν αγκυροβολημένα κατά μήκος της αποβάθρας.

Υπάρχουν επίσης μερικά φανταστικά όμορφα αρχοντικά που χτίστηκαν πάνω και μέσα στα τείχη του φρουρίου – και πάλι, όμως, λέγεται ότι είναι τα πιο ακριβά στην Ελλάδα. Λάτρεψα το παλιό παντοπωλείο, που μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί και ήταν γεμάτο χιλιάδες χρήσιμα πράγματα, υπενθυμίζοντας πως οι Σπέτσες δεν είναι μόνο για τον τουρισμό.

Στην πραγματικότητα, η τουριστική περίοδος είναι αρκετά μικρή. Οι Σπέτσες έχουν μόνο δύο λιμάνια, ένα παλιό και ένα νέο και μπορείτε με μια άμαξα και κόστος 10 ευρώ και να κάνετε μια βόλτα ανάμεσα στα δύο αυτά λιμάνια, ή να περπατήσετε στο φάρο με τα πεύκα και τους κέδρους να σας χωρίζουν από μια υπέροχη θέα. Ακόμη και τον Μάιο το νερό είναι αρκετά ζεστό για κολύμπι και αν νοικιάσετε ένα ποδήλατο ή ένα μηχανάκι, υπάρχουν αρκετές αξιοπρεπείς παραλίες με εύκολη πρόσβαση.

Υπάρχουν δεκάδες εστιατόρια αλλά σε γενικές γραμμές βρήκαμε το φθηνότερο και πιο κοντά στις προτιμήσεις μας, με πολύ καλύτερο φαγητό και ατμόσφαιρα. Θα ήθελα να συστήσω την «Μπουμπουλίνα» που είναι στην άκρη της πόλης αλλά και την «Ακρογιαλιά», μια όμορφη ταβέρνα ακριβώς πάνω στην παραλία».

Συνεχίζοντας ο συγγραφέας, αποκαλύπτει την μαγεία που αναζητούσε. Κι αυτή δεν ήταν άλλη από το τσίπουρο.

Όπως γράφει: «Ανακάλυψα επίσης, το τοπικό κονιάκ, το τσίπουρο, το οποίο φτιάχνεται από κρασί. Πίνοντας μερικά τσιπουράκια με θέα το λευκό φεγγάρι στον απαλό μπλε ουρανό… βρήκα την μαγεία που αναζητούσα».

Κλείνοντας το άρθρο του, ο Άντονι Χόροβιτς αναφέρει: «Αν οι Σπέτσες έχουν ένα μειονέκτημα, είναι το ταξίδι μέχρι εκεί. Το ταξίδι με το καράβι είναι άνετο αλλά μεγάλο. Ο Πειραιάς μοιάζει ακόμη με χωματερή, πολύ μακριά από το αεροδρόμιο, με μια επιλογή από ακριβά ταξί, αργά λεωφορεία ή ένα ακόμη πιο αργό τρένο. Παρόλα αυτά, ήταν ένα υπέροχα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο».

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Shutterstock

 



Spread the love