Spread the love


Επτασέλιδο άρθρο-διαφήμιση για τη Χαλκιδική και την παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου περιλαμβάνει στο τεύχος Ιουλίου το δημοφιλέστερο τουριστικό περιοδικού της Ρωσίας Vokrug Sveta, με 3,5 εκατομμύρια αναγνώστες μηνιαίως.

«Στις φλέβες των Ελλήνων ρέει άφθονο το ελαιόλαδο» παρατηρεί ο δημοσιογράφος του περιοδικού, Κίριλ Σιντόροφ, που μετέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ελλάδα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής και επισκέφθηκε ελαιοκαλλιέργειες, για να παρακολουθήσει από κοντά τη συγκομιδή ελιάς.

«Από τα αρχαία χρόνια, η ελιά ήταν στην Ελλάδα σύμβολο ειρήνης και νίκης. Ωστόσο, σήμερα σε αυτές τις αξίες έχει προστεθεί η οικονομική ευημερία χιλιάδων οικογενειών Ελλήνων», σχολιάζει ο Ρώσος δημοσιογράφος, εστιάζοντας παράλληλα στην ξεχωριστή σχέση και εκτίμηση που έχουν οι Έλληνες στην ελιά, στην ιδιαίτερη ποιότητά της, καθώς και στην υψηλή θρεπτική αξία του ελληνικού ελαιολάδου.

Το άρθρο επισημαίνει ότι πολλές από τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα προϊόντα ελιάς είναι οικογενειακές και διατηρούν μακρόχρονες παραδόσεις, με τον δημοσιογράφο να σχολιάζει: «Στην Ελλάδα, ο σεβασμός στην ελιά διδάσκεται από τη μικρή ηλικία: είναι ακόμη ζωντανό το έθιμο να φυτεύουν μια ελιά μετά τη γέννηση ενός μωρού».

Η δημοσιογραφική αποστολή διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρωσία, σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό και την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής και τον Όμιλο Μουζενίδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 



Spread the love