Spread the love


Η έρευνα που διενήργησε το Travel & Leisure έδωσε την πρωτιά στο νησί Ιάβα (Java) στην Ινδονησία. Άφησε πίσω του παραδοσιακά φαβορί όπως το Maui στη Χαβάη και το Bora Bora.

Το αποτέλεσμα προέκυψε από ψηφοφορία χιλιάδων ταξιδιωτών με βάση τις δραστηριότητες, τα φυσικά αξιοθέατα, τις παραλίες, το φαγητό και τη φιλοξενία.

Το νησί Ιάβα, που είναι το οικονομικό και γεωγραφικό κέντρο της Ινδονησίας, περιγράφεται ως η «καρδιά ένος έθνους». Υπηρετεί σαν σπίτι για 141 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μεταξύ της Σουμάτρα και του δημοφιλούς Μπαλί, το νησί Ιάβα κατέκτησε την πρώτη θέση χάρη στους καταρράκτες του, τις μακροχρόνιες τοπικές παραδόσεις, τις προστατευόμενες περιοχές και την εκπληκτική του φύση.

παραδόσεις, τις προστατευόμενες περιοχές και την εκπληκτική του φύση.

Η Ινδονησία σάρωσε αν αναλογιστεί κανείς πως στη δεύτερη και την τρίτη θέση φιγουράρουν τα γειτονικά Μπαλί και Lombok. Οι ταξιδιώτες που συμμετείχαν στην έρευνα αξιολόγησαν με 95,28 στα 100 το νησί Ιάβα για την πληθώρα αξιοθέατων και εμπειριών που έχει να προσφέρει η περιοχή.

Ανάμεσα στα κορυφαία αξιοθέατα, σύμφωνα με το Lonely Planet, είναι ο Ναός Borobudur, που χτίστηκε τον 9ο αιώνα, και το Yogyakarta, το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο. Δημοφιλής προορισμός είναι και το Εθνικό Πάρκο Bromo-Tengger-Semeru.

Ελληνικό άρωμα στα καλύτερα νησιά

Από τη λίστα με τα καλύτερα νησιά στον κόσμο για το 2018 δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα ελληνικό, με την

Πάρο να καταλαμβάνει την 9η θέση.

 



Spread the love