Spread the love


Μία Ιταλίδα δημοσιογράφος επισκέφτηκε την Ελλάδα και τρελάθηκε με ένα νησί μας και την άγρια ομορφιά του.

Ο λόγος για ταξιδιωτική συντάκτρια Νικολέτα Φοντάνα, η οποία σίγουρα θα έχει να θυμάται για πάντα τις διακοπές της στην Κάρπαθο.

Ταξιδεύοντας για να εξερευνήσει τις ομορφιές του νησιού των Δωδεκανήσων και στη συνέχεια να γράψει για τις εμπειρίες της εκεί, η Νικολέτα Φοντάνα έμεινε εντυπωσιασμένη από το νησί των αντιθέσεων.

Η Νικολέτα Φοντάνα πήγε στην Κάρπαθο και «άφησε» την καρδιά της εκείΗ Νικολέτα Φοντάνα πήγε στην Κάρπαθο και «άφησε» την καρδιά της εκεί

Τα γραφικά χωριά της, τα παραδοσιακά φαγητά και οι τοπικές συνταγές, όπως και οι εξωτικές παραλίες και οι βόλτες με το σκάφος ήταν μόνο μερικά από τα πράγματα που έκαναν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την διαμονή της στο νησί.

Σύμφωνα μάλιστα με την rodiaki.gr, η δημοσιογράφος τρελάθηκε τόσο πολύ από την ομορφιά του νησιού που αποφάσισε να παρατείνει την παραμονή  της στο νησί για ιδιωτικούς λόγους αναψυχής, καθώς, όπως τόνισε, με την αναχώρησή της, «άφησε πίσω στο νησί, την καρδία της πριν φύγει!»  .

Παραδοσιακά χωριά, τοπικές συνταγές και εξωτικές παραλίες ήταν αυτά που την κατέπληξαν Παραδοσιακά χωριά, τοπικές συνταγές και εξωτικές παραλίες ήταν αυτά που την κατέπληξαν

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως η Κάρπαθος αναφέρεται και στην μυθολογία, καθώς ο θρύλος λέει πως οι πρώτοι κάτοικοι της Καρπάθου αγαπούσαν τόσο πολύ τον τόπο τους που έκλεψαν τους θεούς του Ολύμπου και τους πήγαν στο νησί τους.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η Κάρπαθος αναφέρεται και στην μυθολογία Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η Κάρπαθος αναφέρεται και στην μυθολογία

Έτσι, ονομάστηκαν Αρπάθεοι, λέξη στην οποία αποδίδεται, κατά μία εκδοχή, η ονομασία της.

Στα γραφικά χωριά της Καρπάθου τα έθιμα και οι παραδόσεις, ολοζώντανα, αποτυπώνουν την ιστορία του νησιού στον χρόνο. Η φημισμένη «αετοφωλιά» της Καρπάθου είναι βέβαια η Όλυμπος, μεσαιωνικός οικισμός με σπίτια που μοιάζουν να ακροβατούν πάνω στον βράχο.

Κι αυτό γιατί στον μεσαιωνικό οικισμό με σπίτια που μοιάζουν να ακροβατούν πάνω στον βράχο, νιώθεις πως βρίσκεται σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό. Κι αυτό γιατί στον μεσαιωνικό οικισμό με σπίτια που μοιάζουν να ακροβατούν πάνω στον βράχο, νιώθεις πως βρίσκεται σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό.

Τέλος να σημειωθεί πως η Κάρπαθος είναι φημισμένη για τα γραφικά χωριά της με πιο φημισμένο την Όλυμπος, έναν μεσαιωνικό οικισμό με σπίτια που μοιάζουν να ακροβατούν πάνω στον βράχο.

Η θέα από ψηλά στην Κάρπαθο περιγράφεται με μία λέξη: Aπέραντο γαλάζιο!Η θέα από ψηλά στην Κάρπαθο περιγράφεται με μία λέξη: Aπέραντο γαλάζιο!

Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις στο δρόμο τις γιαγιάδες του νησιού να κουβαλούν καλούδια Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις στο δρόμο τις γιαγιάδες του νησιού να κουβαλούν καλούδια

Το ζυμωτό ψωμί είναι η γεύση που πρέπει να σου μείνει φεύγοντας από το νησί. Το ζυμωτό ψωμί είναι η γεύση που πρέπει να σου μείνει φεύγοντας από το νησί.

Αλλά και τα γεμιστά φυσικά!Αλλά και τα γεμιστά φυσικά!

Φωτογραφίες: Shutterstock

 



Spread the love