Spread the love


Τετραπλή διάκριση για την Ελλάδα από τα Βραβεία Αναγνωστών του Conde Nast Traveler

 

Για ακόμη μία χρονιά η «βίβλος» του ταξιδιού, Conde Nast Traveler, δημοσίευσε τα βραβεία των αναγνωστών της, Readers’ Choice Awards. Στην 31η διοργάνωσή τους τόσο η Αθήνα, όσο και τρία ελληνικά νησιά κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο και την Ευρώπη, αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία Καλύτερες Μεγάλες Πόλεις Παγκοσμίως η Αθήνα κατέλαβε την 18η θέση. Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου προτείνει στους αναγνώστες του να επισκεφτούν την Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά, να περάσουν μια βόλτα από την υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι, να περπατήσουν στο λόφο του Λυκαβηττού και να εξερευνήσουν την ζωντανή γειτονιά των Εξαρχείων.

Επιπλέον, κάνει αναφορά στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε σχέδια του αρχιτεκτονικού εργαστηρίου Renzo Piano Building Workshop του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Renzo Piano, καθώς και στο σουβλάκι του Κώστα, στο Σύνταγμα, το οποίο χαρακτηρίζει ως το καλύτερο στην πόλη.

Όσον αφορά στα τρία ελληνικά νησιά που αναφέρουμε παραπάνω, πρόκειται για τη Μύκονο, την Κρήτη και την Πάρο, που κέρδισαν την 1η, 2η και 3η θέση, αντίστοιχα, στην κατηγορία με τα Καλύτερα Νησιά στην Ευρώπη.

Μεγάλη είναι η λίστα και με τα ελληνικά ξενοδοχεία που συμπεριλήφθηκαν στις επιλογές των αναγνωστών του Conde Nast Traveler σε διάφορους προορισμούς της χώρας όπως Σαντορίνη, Πάτμο, Κω, Κρήτη, Μύκονο και Αθήνα.



Spread the love