Spread the love


Στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων εστιατορίων του πλανήτη βρέθηκε το αθηναϊκό εστιατόριο Funky Gourmet, σύμφωνα με λίστα που δημοσίευσε το TripAdvisor.

Η λίστα των καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο και στην Ευρώπη του ταξιδιωτικού portal TripAdvisor συντάσσεται με βάση τον αριθμό των κριτικών που έχουν γραφτεί πρόσφατα από τους πελάτες των εστιατορίων, τον συνολικό όγκο των κριτικών και τον αριθμό αυτών που έδωσαν θετική βαθμολογία στο εστιατόριο, σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του portal.

image-php

Το Funky Gourmet τοποθετήθηκε στην έκτη θέση παγκοσμίως και στην τέταρτη θέση στην αντίστοιχη λίστα για την Ευρώπη και έκανε χαρούμενους τους ιδιοκτήτες, την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, συνιδιοκτήτρια του Funky Gourmet μαζί με την Αργυρώ Χιλιαδάκη και τον Νίκο Ρούσσο.

2015-10-18-21-810x330

Το γαλλικό Maison Lameloise ακολουθούν στη λίστα το Colicchio & Sons Main Dining Room της Νέας Υόρκης και το επίσης γαλλικό Le Cinq στο Παρίσι.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση εμφανίζονται το Εl Celler de Can Roca στη Χιρόνα της Ισπανίας και το Caprice του Χονγκ Κονγκ.

Την πρώτη δεκάδα των κορυφαίων εστιατορίων στον κόσμο συμπληρώνουν το βρετανικό La Manoir Aux Quat’Saisons at Great Milton, το ιταλικό Cum Quibus, το Voila Bistrot στη Βραζιλία και το Passion by Martin Berasategui στον Άγιο Δομίνικο.

Να σημειώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με το TripAdvisor 2016, το δεύτερο καλύτερο ελληνικό εστιατόριο στην Ελλάδα είναι το “Ελαίας Γη”, στην Κηφισιά (φωτό κάτω).

exo3elaias-gh-restaurant-4

 



Spread the love