Spread the love


Θα πίστευε κανείς ότι αφού το σεξ συνδέεται με την ευτυχία – τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν διάφορες έρευνες – όσο πιο πολύ σεξ κάνουμε τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είμαστε. Η αλήθεια όμως είναι λίγο διαφορετική.

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, την πρώτη του είδους της, το πιο πολύ σεξ δεν φέρνει την ευτυχία και μάλιστα ισχύει ακριβώς το αντίθετο: το πολύ σεξ μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στη δυστυχία.

Οι ερευνητές, όπως αναφέρει η βρετανική Independent, έκαναν ένα απλό πείραμα:

Διερεύνησαν πόσο ευτυχισμένα ήταν 64 ζευγάρια ηλικίας 35 με 65 ετών με τη συχνότητα που έκαναν σεξ.

Τα χώρισαν σε δύο ομάδες και ζήτησαν από τα ζευγάρια της μιας ομάδας να κάνουν σεξ τις διπλάσιες φορές από αυτές που συνήθιζαν να κάνουν.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, που κράτησε 90 ημέρες, και οι δύο ομάδες συμπλήρωναν καθημερινά online ερωτηματολόγια τα οποία έδιναν μια εικόνα στους ερευνητές για τη διάθεσή τους αλλά και το πόσο ικανοποιημένοι ήταν από τις ερωτικές επαφές.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα ζευγάρια που έκαναν περισσότερο σεξ δεν το απολάμβαναν και γενικότερα δεν ήταν ευτυχισμένα.

Μάλιστα όσο πιέζονταν να κάνουν περισσότερο σεξ τόσο η διάθεσή τους μειωνόταν γεγονός που επηρέαζε και την ποιότητα της σεξουαλικής επαφής.

Συμπέρασμα; Καλύτερα να εστιάζει κανείς στην ποιότητα παρά στην ποσότητα.



Spread the love