Spread the love


Δείτε πως είναι σήμερα η ηθοποιός Άννα Κουρή που έγινε γνωστή από τον ρόλος της στους «Μεν και Δεν» ως Βάνα Δάγκα. Ο ρόλος της, όπως υποστηρίζει, της δημιούργησε προβλήματα στη δουλειά της, από ανθρώπους του χώρου, που θα έπρεπε να είναι λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι.

Η Άννα Κουρή εξομολογήθηκε ότι ο ρόλος της Βάνας στη σειρά «Μεν και Δεν» την «στιγμάτισε» και μετά δυσκολεύτηκε στην πορεία της.

«Ο ρόλος αυτός ήταν χαρακτηριστικός. Όχι μόνος ο κόσμος αλλά και άνθρωποι της δουλειάς με είχαν κατατάξει σε αυτού του είδους ρόλους, το οποίο είναι λίγο περίεργο για τους ανθρώπους της δουλειάς γιατί πρέπει να έχουν λίγο πιο ανοιχτό πνεύμα.

Με δυσκολία μπόρεσα να το ξεπεράσω», δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day».

Όλοι όσοι έβλεπαν τη σειρά «Οι μεν και οι δεν» σίγουρα είχαν λατρέψει το “παιδί” της Βάνας και του Διονύση, την Τερέζ. Το γλυκό σκυλάκι (Τερεζουλίνι) που ήταν πάντα πολύ ήσυχο και βρισκόταν συνεχώς στην αγκαλιά της αφεντικίνας του, της ηθοποιού Άννας Κουρή. Στο πλαίσιο του flashback του ΑΝΤ1, αποκαλύφθηκε ότι η Τερέζ πληρωνόταν κανονικά.

Η «μάνα» της Τερέζ, η Άννα Κουρή είπε: «Η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε για να δουλέψουμε το σενάριο ήταν ένα χρόνο πριν ξεκινήσει το σίριαλ και είχαμε πάει στο σπίτι του Χάρη. Τότε μόλις είχα πρωτοπάρει την Τερέζ, η οποία δεν ήταν στο σενάριο από την αρχή.

Και την είχα συνέχεια μαζί μου, αγκαλιά, και λέει κάποια στιγμή η Τζόυς στον Χάρη “αυτό είναι η προέκταση του χεριού της Άννας, πρέπει να το βάλουμε να παίξει”. Και βέβαια έκλεψε την παράσταση και το καυχιέμαι ως …μάνα. Απαίτησα να πληρώνεται γιατί δεν είναι δυνατόν μία σταρ να μην πληρώνεται καθόλου και ήταν και σε όλα τα επεισόδια».

Η Άννα Χατζησοφιά πρόσθεσε από την πλευρά της: «Υπήρχε ένα ποσό του μπάτζετ που πήγαινε στην Τερέζ, συμβολικό μεν, αλλά πραγματικό δεν, διότι η Τερέζ χτυπούσε μεροκάματο».

Η 59 χρονη σήμερα Άννα Μαρία Κουρή γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1957 από γονείς Έλληνες μετανάστες στο Βελγικό Κονγκό, όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια, φοιτώντας σε γαλλικό σχολείο.

Το 1967, εγκαταστάθηκε μόνιμα με τους γονείς και την αδερφή της, Άλκηστη, στην Αθήνα και στη συνέχεια φοίτησε στην Γαλλική Ακαδημία Αθηνών, από όπου αποφοίτησε παίρνοντας το Baccalauréat. Ένα χρόνο μετά, πήγε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στη Γερμανία, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, για εκμάθηση της γλώσσας και έπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου σπούδασε στην Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και αποφοίτησε το 1982.

Η καριέρα της στο χώρο του θεάματος ξεκίνησε το 1980, με τη συμμετοχή της στην κινηματογραφική ταινία «Ο Παρθενοκυνηγός», ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια στη δραματική σχολή, και μέσα στο 1981 άρχισε και τους πρώτους τηλεοπτικούς της ρόλους, σε δύο σειρές της ΕΡΤ.

Μετά την αποφοίτησή της, έκανε το ντεμπούτο της και στο θέατρο, στην παράσταση «Η σπασμένη στάμνα» με τον θίασο του Λευτέρη Βογιατζή, την σεζόν 1982 -1983, εξ αρχής με πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως συνέβη και σε όλα τα μετέπειτα θεατρικά της έργα.

Έγινε δημοφιλής στο κοινό από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά Οι Μεν και οι Δεν, ως Βάνα Δάγκα, αν και είχε αρχίσει να γίνεται ευρύτερα γνωστή ήδη από τις Τρεις Χάριτες, ως Τέτη Παπαχαρίτου, δηλαδή η τηλεοπτική κόρη της Άννας Παναγιωτοπούλου.

Άννα Κουρή Άννα Κουρή Άννα Κουρή

Δείτε περισσότερα εδώ: wikipedia.org κι εδώ: wikipedia.org



Spread the love