Spread the love


Η Gillian Anderson είναι πολύ γνωστή μας από την τηλεοπτική σειρά «The X-Files» στο ρόλο της ειδικής πράκτορας του FBI, Dana Scully. Αυτή τη φορά είχε ένα εντυπωσιακό ατύχημα με μαγιό, που γρήγορα κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο κι έγινα viral.

Η Gillian Leigh Anderson, όπως είναι ολόγραφος το όνομά της έχει γεννηθεί στις 9 Αυγούστου 1968 και είναι Αμερικανο-Βρετανίδα ηθοποιός, ακτιβιστής και συγγραφέας.

Τα βραβεία της περιλαμβάνουν τους ρόλους όπως της ειδικής πράκτορας του FBI Dana Scully στη μακρόχρονη και ευρέως δημοφιλή σειρά «The X-Files», έπαιξε την Lily Bart στην ταινία του Terence Davies, The House of Mirth (2000) και DSI Stella Gibson BBC. Μεταξύ άλλων διακρίσεων κέρδισε βραβείο Primetime Emmy, Χρυσή Σφαίρα και δύο Βραβεία Guild Actors Guild .

Μάλιστα διορίστηκε επίτιμος αξιωματικός του «Άριστου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας» (OBE) το 2016 για τις υπηρεσίες του στο δράμα.

Είναι μια γυναίκα με πλούσιο βιογραφικό, αλλά φιλανθρωπική δράση αφού τα τελευταία χρονιά έχει δώσει όλο της τον εαυτό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα των ιθαγενών, των γυναικών αλλά και της νευροϊνωμάτωσης αφού συνδέεται πολύ στενά με το παγκόσμιο δίκτυο που ερευνά την ασθένεια. . Διοργανώνει συχνά δημοπρασίες για να στηρίξει το δίκτυο NF. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αδελφός του Aaron πέθανε από την ασθένεια το 2011.

Όμως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στο λάθος και στο ατύχημα, έτσι και η Gillian Anderson έπεσε θύμα της κατάστασης με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες της να κυκλοφορήσουν γρήγορα και να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Δείτε το βιογραφικό της στη wikipedia.org

Δείτε τη στο Twitter το Facebook και στο Instagram

Απολαύστε τις φωτογραφίες της που ακολουθούν:

Τελευταία κινηματογραφικό δουλειά της Gillian Anderson είναι το «American Gods» που υποδιεται την βασίλισσα:



Spread the love