Spread the love


Όσοι μεγάλωσαν την δεκαετία των ’90s σίγουρα θα είχαν ερωτευτεί την Ornella Muti, μια από τις πιο αγαπημένες Ιταλίδες ηθοποιούς στην Ελλάδα, και όχι άδικα, αφού μας χάρισε πολύ δυνατές αναμνήσεις με τις φανταστικές της πόζες σε αντρικά περιοδικά της εποχής.

H Ornella Muti είναι Ιταλίδα ηθοποιός, που γεννήθηκε στη Ρώμη, με το όνομα Francesca Romana Rivelli, από πατέρα από τη Νάπολη Ρωσίδα μητέρα. Οι γονείς της μητέρας της, μετανάστευσαν από το Λένινγκραντ της Ρωσίας (τωρινή Αγία Πετρούπολη), στην Εσθονία. Έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, Claudia (1951).

Η Ornella Muti έγινε μοντέλο στην εφηβεία της κι έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1970 με την ταινία «La moglie più bella» (Η πιο όμορφη σύζυγος).

Έχει εμφανιστεί κυρίως σε ιταλικές ταινίες, κι έκανε το ντεμπούτο της στο χώρο των βρετανικών ταινιών ως Πριγκίπισσα Aura στην ταινία «Flash Gordon» του 1980. Οι Αμερικανικές ταινίες που εμφανίστηκε είναι οι: «Oscar» (1991) και «Once Upon A Crime» (1992). Στους Γάλλους είναι κυρίως γνωστή για τη συμμετοχή της σε ένα διαφημιστικό σποτ των ζυμαρικών «Giovanni Panzani».

Η Muti παντρεύτηκε δύο φορές, με τον Alessio Orano (τον συνάδελφό της ηθοποιό στην ταινία «Η πιο όμορφη σύζυγος», 1975-1981) και με το Federico Facchinetti (1988-1996).

Έχει τρία παιδιά: τη Naike Rivelli, η οποία είναι επίσης μοντέλο και ηθοποιός και μοιάζει πάρα πολύ με τη μητερα της ενώ πατέρας της είναι ο ισπανός παραγωγός ταινιών José Luis Bermúdez de Castro Acaso.
Έχει επίσης ένα γιο, τον Αντρέα, και μία δεύτερο κόρη, την Καρολίνα, και οι δύο από το γάμο της με το Facchinetti.

Από το 1998, η Muti συζεί με το Stefano Piccolo, ένα πολύ επιτυχημένο πλαστικό χειρουργό.

Η Muti ψηφίστηκε «Η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο» το 1994 από μια παγκόσμια ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού Class.

Το 2008, η Ornella Muti άνοιξε τη δική της σειρά κοσμημάτων και άνοιξε νέα καταστήματα στο Παρίσι, Μιλάνο, Ρώμη, Ρίγα, στη Μόσχα και το Αλμάτι, και σύμφωνα με ένα αστικό μύθο στήθος της είναι ασφαλισμένο για 350.000 χιλιάδες δολάρια.

Εμείς όμως λατρεύουμε την Ornella Muti για τις φωτογραφήσεις που μας χάρισε μέσα από τις σελίδες του Ιταλικού Playboy του 1980, που κυκλοφόρησε στο τεύχος του Δεκεμβρίου.

Δείτε το βιογραφικό της στη wikipedia.org

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει γεννηθεί στις 9 Μαρτίου 1955 (62 ετών σήμερα) στην Ρώμη, είναι μια από τις πιο αγαπημένες Ιταλίδες ηθοποιούς που ξεκίνησε την καριέρα της το 1970, αλλά η φήμη της της απογειώθηκε στην δεκαετία των ’80s.

Δείτε το site ornellamuti.eu το Facebook και στο Instagram και στο Τtwitter

Απολαύστε τις φωτογραφίες της που ακολουθούν:

Ακόμη και σήμερα όμως παραμένει πιο πολύ όμορφη, ώριμη κυρία, που σίγουρα δεν θα περνούσε απαρατήρητη στο δρόμο.

Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti

Τέλος, δείτε και ορισμένες εντυπωσιακές της φωτογραφίες που ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook:

Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti Ornella Muti



Spread the love