Spread the love


Η Eleanna Lima είναι η κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ντανιέλ Μπατίστα που ακολούθησε τον δρόμο του πατέρα της και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Είναι 27 ετών και αν δεν ήταν αθλήτρια θα μπορούσε να ήταν μοντέλο.

Για έντεκα ολόκληρα χρόνια (η Ελεάννα Λίμα Γκουσέτη όπως είναι ολογράφως το όνομά της) ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό ως μέλος της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης της Αργυρούπολης, ενώ λίγο καιρό μετά πήρε μεταγραφή στην ομάδα της Βουλιαγμένης.

Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ και σήμερα είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής. Την Ελεάννα, ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ -που αυτό το διάστημα ο βρίσκεται στην Πελοπόννησο για χάρη του Survival, απέκτησε στον πρώτο του γάμο.

Η Ελεάννα είναι η κοπέλα που συνδυάζει ομορφιά, γυμναστική, χαμόγελο, και επαγγελματισμό αφού διαθέτει το απαραίτητο πείσμα με την στόφα της πρωταθλήτριας. Έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά το Πράσινο Ακρωτήριο, από που κατάγεται ο πατέρας της, κυλάει στο αίμα της.

Η κόρη του παλαίμαχου επιθετικού της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, είναι 27 χρονών, αφού σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ, έχει δίπλωμα personal trainer, pilates, aerobics και από ιδιωτική σχολή. Αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της, εργάζεται ως personal trainer, αλλά και σε πισίνα ως προπονήτρια σε μικρές ηλικίες. Διδάσκει επίσης αερόβια προγράμματα, ενώ στόχος της είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό της και να ασχοληθεί καθαρά με την εκμάθηση κολύμβησης σε δικό της σύλλογο! Όπως καταλαβαίνετε δηλαδή, ο αθλητισμός και η γυμναστική είναι η ίδια της η ζωή!

Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή της έχει εκμηστηρευτεί ότι:

«Τρέχω γιατί μου αρέσει, γιατί αισθάνομαι ελεύθερη, γιατί γυμνάζομαι, γιατί μετά μπορώ να φάω (σχεδόν) ό,τι θέλω! Θέλω συνεχώς να τρέχω όλο και πιο γρήγορα την απόσταση αλλά και να βελτιώνομαι στην προπόνηση.

Όταν έχω ένα πρόγραμμα που πρέπει να κάνω θα το κάνω όπως και να είμαι. Επομένως, το κίνητρό μου είναι ένα συγκεκριμένο προπονητικό πλάνο. Για την ώρα έχω βάλει στόχο τα 5χλμ.

Μπορεί να απογοητεύομαι λίγο κάποιες μέρες που δεν είμαι πολύ καλά, όμως όταν τρέχω πραγματικά δεν με ρίχνει τίποτα! Αντιθέτως όταν τρέχω γρήγορα κομμάτια κι αισθάνομαι δυνατή, νομίζω πως είμαι στην κορυφή του κόσμου.

Έχω διαχειριστεί πολλά «προβλήματα» σε ένα long run. Πραγματικά όταν ξεκινώ δεν ξέρω που θα με οδηγήσουν οι σκέψεις μου μέχρι να τελειώσω.

Έχω συμμετάσχει αρκετές φορές σε αγώνες,κυρίως σε αποστάσεις των 5 και 10χλμ. Αυτό που με ιντριγκάρει είναι να πιέζω τον εαυτό μου όλο και περισσότερο.

Θα ήθελα πολύ να τρέξω μαραθώνιο– και σκοπεύω – να το κάνω, για μία φορά οπωσδήποτε. Θεωρώ πως είναι μία απόσταση που χρειάζεται πολύ απαιτητική προπόνηση και θα απαιτούσε από εμένα να περιορίσω άλλες δραστηριότητες και δεν θα το ήθελα.

Λατρεμένο υγιεινό σνακ είναι τα smoothies. Καθημερινά πειραματίζομαι με διαφορετικές γεύσεις. Ωστόσο υποκύπτω και σε ένα (ίσως και περισσότερα) red velvet cupcake από το αγαπημένο μου ζαχαροπλαστείο!

Έχω αποφύγει τους τραυματισμούς με σωστή αποκατάσταση και ενδυνάμωση. Η σωστή προπόνηση δεν είναι μόνο τρέξιμο. Χρειάζεται να συμπεριλάβεις ασκήσεις ενδυνάμωσης και πολλές διατάσεις μετά από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης.

Το Καβούρι και η παραλία της Βουλιαγμένης είναι για μένα το ιδανικό μέρος για τρέξιμο. Όταν μάλιστα ακούω και το αγαπημένο μου power song – αυτήν την περίοδο είναι το “ Me Enamoré” της Shakira – «ξεχνάω» ακόμα και τις ανηφόρες!»

Δείτε τη στο ladiesrun.gr στο Facebook το Facebook II το και στο Instagram

Απολαύστε την Ελεάννα στις φωτογραφίες της που ακολουθούν:

Eleanna Lima Eleanna Lima Eleanna Lima



Spread the love