Spread the love


H Σήλια Δραγούνη, είναι μια πανέμορφη σχεδιάστρια μόδας που έχει γίνει γνωστή για τις boho δημιουργίες της

Η Σήλια, (ένα νεραϊδένιο πλάσμα με ξανθά κυματιστά μαλλιά, μεγάλα χρυσοπράσινα μάτια και λεπτεπίλεπτη φιγούρα) που ήταν παντρεμένη με τον Δημήτρη Αργυρόπουλο – τον πρώην άντρα και πατέρα των παιδιών της Μαρίας Μπακοδήμου – με τον οποίο και χώρισαν το 2010, έχει ξεχωρίσει πέρα από τις όμορφες κολεξιόν της και για την εξωτερική της εμφάνιση, αφού μοιάζει με μοντέλο του εξωτερικού.

Το πλούσιο βιογραφικό της µε σπουδές στις τέχνες και στη µόδα, η επαγγελµατική πείρα της µε θητεία σε έναν από τους πλέον ιστορικούς γαλλικούς οίκους και µια διεθνής καριέρα είναι τα βασικά συστατικά στη συνταγή της αναµφισβήτητης πλέον επιτυχίας της Celia D − ή, αλλιώς, Σήλιας Δραγούνη.

Η Σήλια ήταν πάντα ένας δηµιουργικός άνθρωπος. Της άρεσε να φτιάχνει πράγµατα µε τα χέρια της και από τα παιδικά της χρόνια ήξερε ότι αυτή ήταν η κλίση της. Στην ηλικία των 17 ετών έφυγε από το σπίτι της και την Ελλάδα για να σπουδάσει Καλές Τέχνες στο Chelsea College Of Art στο Λονδίνο. Δεν είχε πάντα στο µυαλό της ότι θέλει να γίνει σχεδιάστρια µόδας, παρά µόνο ότι ήθελε να ασχοληθεί µε κάτι που θα της επέτρεπε να διοχετεύσει τη δηµιουργικότητά της. Mixed media arts, κινηµατογράφος και γλυπτική ήταν µερικοί από τους τοµείς στους οποίους εντρύφησε στις σπουδές της χτίζοντας σταδιακά ένα πλούσιο καλλιτεχνικό υπόβαθρο, ενώ, τελικά, αυτό που την έκανε να σκεφτεί το σχέδιο µόδας ήταν ένα µάθηµα ζωγραφικής που γινόταν σε κάποια διπλανή τάξη στο πανεπιστήµιο. «Δεν ήθελα να γίνω ζωγράφος, γιατί δεν µπορούσα να σκεφτώ πώς θα µπορούσα να εξελιχθώ µέσα από αυτό και θεώρησα πως η µόδα θα ικανοποιήσει τις δηµιουργικές µου ανησυχίες µε έναν πιο χειροπιαστό και εµπορικό τρόπο» αναφέρει στο Fortune.

Το επόµενο βήµα ήταν το µάστερ στο σχέδιο µόδας Textile Design στο Parsons, στο Παρίσι, και, λίγο προτού φύγει για τη Νέα Υόρκη για να συνεχίσει τις σπουδές της, το τροµοκρατικό χτύπηµα στους δίδυµους πύργους την κάνει να ξανασκεφτεί το ενδεχόµενο να µείνει στην Ευρώπη. Η συγκυρία αυτή συνέπεσε µε µια επαγγελµατική πρόταση που είχε από τη Sonia Rykiel, την οποία και αποδέχτηκε. Κάπως έτσι έµεινε εντέλει στο Παρίσι.

Η συνεργασία αυτή ήταν το «κλειδί», ώστε να αποφασίσει να δηµιουργήσει το δικό της brand. Για δύο χρόνια είχε την ευκαιρία να συνεργάζεται µε άλλους σχεδιαστές στο στούντιο της Sonia Rykiel και να παρακολουθεί την παραγωγική διαδικασία σε όλα της τα στάδια. «Ένας τόσο µεγάλος οίκος και το γεγονός ότι πρακτικά έκανα σχεδόν τα πάντα –ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό– µε βοήθησαν να καταλάβω πώς ακριβώς λειτουργεί µια επιτυχηµένη εταιρεία µόδας τόσο στο καλλιτεχνικό όσο και στο επιχειρηµατικό κοµµάτι, και παρόλο που θεωρούσα τον εαυτό µου 100% καλλιτέχνιδα, κατάλαβα πως η αγορά χρειάζεται πολλά παραπάνω. Με ένα σχέδιο κάθε δύο εβδοµάδες σίγουρα δεν θα µπορούσα να επιβιώσω στον επιχειρηµατικό κόσµο» επισηµαίνει.

Δείτε την στο Facebook, το Instagram και το Site της

Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη

Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη Σήλια Δραγούνη



Spread the love