Spread the love


Από τη συννεφιασμένη Κωνσταντινούπολη έφτασε στην ηλιόλουστη Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος το μεσημέρι της Πέμπτης.

Από τη συννεφιασμένη Κωνσταντινούπολη έφτασε στην ηλιόλουστη Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος το μεσημέρι της Πέμπτης. Εξού και τα γυαλιά ηλίου που επέλεξε να φορέσει τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Εμινέ, κατά την έξοδό τους από τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος όταν έφτασαν στο ελληνικό αεροδρόμιο.

Ο «σκληρός» Σουλτάνος φαίνεται να έβγαλε και την «τρυφερή» του πλευρά στην Αθήνα, αφού εντύπωση μάς προκάλεσε τ’ ότι κράτησε τη σύζυγό του από το χέρι καθώς κατέβαιναν τη σκάλα του αεροπλάνου.

H ίδια κατέβηκε τα σκαλιά από το προεδρικό αεροπλάνο πλάι στον Τούρκο πρόεδρο, με αποτέλεσμα να φανούν όλες οι λεπτομέρειες του λουκ της.

Η γυναίκα του Πρόεδρου προτίμησε ένα μονόχρωμο σύνολο με κίτρινο παντελόνι, κίτρινο ζιβάγκο και ίδιου χρώματος μαντίλα, ενώ τα ψηλά τακούνια της σε ταμπά χρώμα, τα οποία συνδύασε με την τσάντα χειρός της δεν πέρασαν απαρατήρητα.

Έχοντας επιλέξει ακόμη και παρομοίου χρώματος καρφίτσα και δαχτυλίδι και ένα γκρι παλτό με φερμουάρ, το οποίο έσπασε την μονοτονία, η ίδια ξεχώρισε από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προτίμησε ένα μπλε σκουρόχρωμο κουστούμι.

Εμινέ Ερντογάν Εμινέ Ερντογάν Εμινέ Ερντογάν

Αυτό όμως που μας έκανε εντύπωση είναι ότι πριν κατέβει το Προεδρικό ζεύγος από το αεροσκάφος, ένα μέλος του πληρώματος κατέβασε τα ρούχα του Ερντογάν και τις συζύγου του στα χέρια με κρεμάστρες μέσα σε θήκες ειδικές για ρούχα.

 

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν

Εμινέ Ερντογάν Εμινέ Ερντογάν Εμινέ Ερντογάν Εμινέ Ερντογάν Εμινέ Ερντογάν

Λένε πως πίσω από έναν ισχυρό άνδρα, κρύβεται πάντα μια δυναμική γυναίκα. Ισχύει αυτό και για την Εμινέ Ερντογάν;

Μετά τον Ερντογάν που φοράει όλο τα ίδια και ίδια ρούχα, τα μάτια του Τύπου πάντα στρέφονται στην πρώτη κυρία της χώρας, την Εμινέ Ερντογάν, η οποία θεωρείται από τις πιο σικ, παρά την ηλικία της, μουσουλμάνα σύζυγος ηγέτη.

Ποια είναι όμως η Εμινέ Ερντογάν

Η Εμινέ Ερντογάν γεννήθηκε το 1955, ήταν το τελευταίο από τα 5 παιδιά της οικογένειάς της, πήγε σχολείο, αλλά εκεί κάπου στο λύκειο τα παράτησε. Το 1977 γνώρισε τον Ταγίπ Ερντογάν σε ένα συνέδριο του κόμματος. Ο Ταγίπ μιλούσε κι εκείνη καθόταν από κάτω, όταν την πρόσεξε ο Ερντογάν και άρχισε μία ιστορία αγάπης.

Για το πώς έβαλε τη μαντήλα η Εμινέ Ερντογάν, η ίδια ομολογεί ότι έφτασε μέχρι και σε σημείο απόπειρας αυτοκτονίας, όταν ο αδελφός της της επέβαλε σε ηλικία 15 ετών να φορέσει τη μαντήλα.

Η Εμινέ Γκιουλμπαράν ήταν μαθήτρια τότε και το μόνο που της άρεσε ήταν να διαβάζει μυθιστορήματα, ποίηση και να ακούει μοντέρνα μουσική. Της άρεσε επίσης να οδηγεί αμάξια, αλλά μόνο κρυφά, καθώς στη συντηρητική κοινωνία, στην οποία ζούσε, οι γυναίκες δεν συνήθιζαν να πιάνουν τιμόνι. Ο αδελφός της, ο οποίος ήταν μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερός της, ήρθε μια μέρα και της είπε ότι είχε φτάσει ο καιρός πια να αρχίσει να φοράει μαντήλα.

Είναι ο άνθρωπος πίσω από την πολιτικό προφίλ του Ερντογάν

Αν και δεν είναι λίγοι που την παρουσιάζουν ως μία ταπεινή γυναίκα που περνά πολλές ώρες στο παλάτι, φροντίζοντας για το φαγητό ή φτιάχνοντας «ξύδι» από μήλο, η ίδια στην πραγματικότητα προτιμά να «στήνει» το πολιτικό προφίλ του συζύγου της.

Έχοντας κι αυτή λόγο στις εμφανίσεις, τις ομιλίες και τις πολιτικές εκστρατείες του άνδρα της, η ίδια όχι μόνο τον συμβουλεύει και τον στηρίζει, αλλά έχει αναλάβει και τον ρόλο του «ταμία» στην οικογένεια, μιλώντας για επενδύσεις και αγορές, όσο ο Ερντογάν «επιβλέπει» την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας του.

Προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατήσει την ενότητα στην οικογένεια της, ανατρέφοντας με τέτοιο τρόπο τα 5 παιδιά, ώστε να αποτελούν παράδειγμα για την κλειστή κοινωνία της Τουρκίας,  η ίδια σίγουρα έχει αναλάβει πολλούς περισσότερους ρόλους από ότι θα άρμοζαν σε μία «Πρώτη Κυρία».

Επιβλέπει το σπίτι της, παρεμβαίνει στην πολιτική εικόνα του άνδρα της, διαχειρίζεται τα χρήματα της οικογένειας, έχει την ελευθερία να σκορπά αλόγιστα χρήματα και επίσης…. γνωρίζει πως να κρατά χαμηλό,  απαρατήρητο προφίλ στον Δυτικό -και όχι μόνο- κόσμο.

Έχει μανία με τα ψώνια

Και μπορεί στο μάτι των δυτικών, η εμφάνιση της Εμινέ να μην θεωρείται κάτι ιδιαίτερο, παρά μόνο συντηρητικό, αλλά η γυναίκα που πήγε να αυτοκτονήσει πριν βάλει μαντίλα, έχει εξαιρετική γνώση της μόδας.

Άλλωστε σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα διεθνή μέσα, η ντουλάπα της όχι μόνο είναι γεμάτη με ρούχα, αλλά η ίδια έχει φτάσει στο σημείο που ψωνίζει μανιωδώς, χαλώντας υπέρογκα ποσά.

Ο τρόπος ζωή της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτών των ανθρώπων του διεθνούς jet set. Ταξίδια για ψώνια, με πάθος για τα επώνυμα ρούχα και τις ακριβές αντίκες, όπως σημειώνει η Daily Mail. Μπορεί το 1/4 της Τουρκίας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, όμως εκείνη υπερηφανεύεται για το σπέσιαλ άσπρο τσάι που πίνει, που κοστίζει κάτι λιγότερο από 1.700 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα, με την βρετανική εφημερίδα, μια φορά, είχε κλείσει εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες, εμποδίζοντας άλλους αγοραστές να εισέλθουν σε αυτό, για να ψωνίσει επώνυμα ρούχα και τσάντες, την ώρα που ο σύζυγός της βρισκόταν στην πόλη για να μιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό. Λέγεται, ακόμη, πως όταν συνόδευε τον Τούρκο πρόεδρο σε ταξίδι στην Βαρσοβία ξόδεψε περίπου 44.000 ευρώ σε παζάρι αντικών. Τα αντικείμενα που αγοράζει πιθανότατα διακοσμούν το παλάτι, που έχουν λίγο έξω από την Αγκυρα, του οποίου η κατασκευή άγγιξε τα 600 εκατ. ευρώ.

Όταν ο Ρετζέπ  Ταγίπ  Ερντογάν έγινε πρόεδρος, η περιουσία και τα ακίνητα του εκτοξεύτηκαν. Πλέον, έχει τρία παλάτια στην κατοχή του και η 60χρονη Eμινέ Ερντογάν φαίνεται να υιοθέτησε με ιδιαίτερη ευκολία ένα ιδιαίτερα δαπανηρό τρόπο ζωής γεμάτο από χλιδή.

Ταξίδια για ψώνια, πάθος για τα επώνυμα ρούχα και τις ακριβές αντίκες είναι τα χόμπι της πρώτης κυρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας που αποφάσισε να κάνει ένα πορτρέτο για τη γυναίκα του άντρα που απασχολεί τη σκακιέρα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής με τις κινήσεις του.

Η Εμινέ Ερντογάν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους οίκους μόδας των Βρυξελλών, για αυτό και επισκέπτεται πολύ συχνά την πόλη για να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της.

Εμινέ Ερντογάν, η οποία θεωρείται από τις πιο σικ, παρά την ηλικία της, μουσουλμάνα σύζυγος ηγέτη.

Τα δαχτυλίδια της και οι μαντήλες της που είναι πάντα μεγάλων γνωστών οίκων είναι αυτά που τραβούν πάντα την προσοχή των φωτογραφιών. Αλλά και το γεγονός βέβαια ότι βρίσκεται σχεδόν πάντα δίπλα στον άνδρα της.

Όπως συνέβη και σήμερα κατά την άφιξη τους στην Αθήνα.

Δείτε και άλλες εμφανίσεις της πρώτης κυρίας της Τουρκίας που ακολουθούν:

 



Spread the love