Spread the love


Έχει ήδη συλληφθεί στο παρελθόν για γυμνή φωτογράφιση, αλλά μυαλό δεν έβαλε και είπε να ξανά προκαλέσει, αυτή τη φορά μπροστά από το σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία.

Η Μαρίζα Πάπεν, μοντέλο του Play Boy από το Βέλγιο έχει ήδη συλληφθεί στο παρελθόν από τις αιγυπτιακές αρχές για γυμνή φωτογράφιση, ενώ κατηγορείται ότι το ίδιο έκανε και στο τείχος της Ιερουσαλήμ. Η ίδια επιμένει να φωτογραφίζεται γυμνή σε αξιοθέατα των εκάστοτε χωρών που επισκέπτεται με σκοπό να στέλνει τα δικά της μηνύματα. Επόμενος σταθμός ήταν η Κωνσταντινούπολη και η Αγία Σοφία.

Η Μαρίζα προσπαθεί να να προωθήσει με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα των γυναικών και την ελευθερία της έκφρασης. Αυτή τη φορά το επιχείρησε στην Αγία Σοφία, τον πρώην βυζαντινό καθεδρικό ναό και νυν μουσείο. Μάλιστα, αγόρασε μια μπούρκα για να καταφέρει να εισέλθει εντός της

Μισή ευκαιρία περίμενε να αδράξει για να σηκώσει το μαύρο κάλυμμα που φορούσε. Και τα κατάφερε, όπως σημειώνει η dailystar.co.uk

«Περιμέναμε να απασχοληθεί ο ξεναγός με ένα γκρουπ που ερχόταν για το μουσείο. Με το που ήρθαν, ήταν θέμα χρόνου να γίνει η φωτογράφιση» αναφέρει.

Ωστόσο, το συνεργείο δεν ήταν πολύ ευχαριστημένο από το αποτέλεσμα κι επέστρεψαν για να επαναλάβουν τη φωτογράφιση. Η δεύτερη προγραμματισμένη φωτογράφισή της στην Καππαδοκία ακυρώθηκε, καθώς σύμφωνα με τους συνεργάτες της, τους ακολουθούσε ένας ένοπλος φρουρός.

Κατάφερε μεν να φύγει ασφαλής από τη χώρα, αλλά παρόμοιες αντιδράσεις όπως οι αντίστοιχες από τις απειλές που εξαπέλυσαν οι Ισραηλινοί προς εκείνη μπορεί να ακολουθήσουν τα επόμενα 24ωρα. Το τείχος της Ιερουσαλήμ θεωρείται ιερό σύμβολο του ιουδαϊσμού και σύμφωνα με τους θυμωμένους πολίτες της βεβηλώθηκε.

Δείτε τις ιστορίες της στο site: marisapapen.com



Spread the love