Spread the love


Θα έπρεπε να γίνει μοντέλο

Η εμφάνισή του παραπέμπει σε Βίκινγκ ή χίπστερ. Κι όμως, ο Νορβηγός Λάσε Λόκεν Μάτμπεργκ, με το μακρύ γένι, το ατημέλητα πιασμένο σε κοτσίδα μακρύ μαλλί και τους σέξι κοιλιακούς είναι υπολοχαγός στο πολεμικό ναυτικό της Νορβηγίας.

Η ξεχωριστή εμφάνισή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανωτέρους του, αλλά ούτε και από το ΝΑΤΟ, που αποφάσισαν να τον εκμεταλλευτούν και να τον θέσουν στο επίκεντρο της άσκησης Trident Juncture, που είναι η μεγαλύτερη πολεμική άσκηση από το 2002.

Αν και ο Νορβηγός στρατιωτικός, με την παράλληλη καριέρα μοντέλου είναι αδιαμφισβήτητα σέξι , πολλοί επικρίνουν το ΝΑΤΟ, που θέλοντας να εξωραΐσει και να καταστήσει πιο ελκυστική την εικόνα του, υιοθετεί σύγχρονες μεθόδους μάρκετινγκ που δεν παραπέμπουν στο πρόσωπο της μεγαλύτερης πολεμικής μηχανής.

Προσέλκυσε αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού
Για πρώτη φορά, ο Λάσε εμφανίστηκε δημόσια σε βίντεο του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, διαφημίζοντας την άσκηση Trident Juncture. «Μείνετε συντονισμένη για περισσότερα», υποσχέθηκε στο κοινό.

Αμέσως, η εμφάνισή του τράβηξε την προσοχή του κοινού, που άρχισε να σχολιάζει την ομοιότητά του με τους Βίκινγκς. Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί, που είχαν συνηθίσει σε μια διαφορετική και σίγουρα πιο αυστηρή εικόνα για την εμφάνιση των στρατιωτικών, έκαναν ερωτήσεις για τα μαλλιά του.

Ο Λάσε, μιλώντας στο ABC News ανέφερε ότι το 99% των σχολίων που δέχθηκε ήταν τελικά θετικά.

Από σεφ στο πολεμικό ναυτικό της Νορβηγίας

Ο στρατιωτικός ξεκίνησε την καριέρα του ως σεφ πλήρους απασχόλησης. Πήγε στη σχολεί αξιωματικών για να αποκτήσει πτυχίο και εντάχθηκε στο Βασιλικό Νορβηγικό Ναυτικό το 2006. Τώρα, εργάζεται ως γυμναστής αξιωματικός στο Κοινό Κέντρο Πολέμου του ΝΑΤΟ στο Στράβανγκερ της Νορβηγίας, ενώ παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα κάνει περιστασιακά καριέρα μοντέλου, ενώ από το 2016 έχει συμβόλαιο με πρακτορείο του Λονδίνου.

Πώς ο Λάσε έγινε το πρόσωπο του ΝΑΤΟ

Η δουλειά του στο ΝΑΤΟ ήρθε σε μια περίοδο που η Ευρωατλαντική Συμμαχία ήθελε να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό και να προωθήσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την Trident Juncture και την αποστολή του.

Στην άσκηση, περίπου 50.000 στρατιώτες από περισσότερες από 30 χώρες συναντώνται στη Νορβηγία και τις γύρω θάλασσες. Όλοι τους εκπαιδεύονται για το πώς θα απαντήσουν σε μια εισβολή εχθρού σε κράτος μέλος της συμμαχίας.

Ο Λάσε υποστήριξε ότι είναι σπουδαίο το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ μέσω της άσκησης μπορούν να συναντηθούν και να μάθουν ο ένας τον άλλον. Αν και κεντρικό πρόσωπο της άσκησης, ο στρατιωτικός θέλησε να κρατήσει ένα μετριοπαθές προφίλ, λέγοντας ότι «είμαι ένας πρεσβευτής μαζί με άλλους 50.000 πρεσβευτές.

Οι κανόνες εμφάνισης του Βασιλικού Νορβηγικού Ναυτικού

Πάντως, ο Λάσε θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ δεν αποκλείεται να δεχθεί και περισσότερες ερωτήσεις για τα μαλλιά του.

Πάντως, οι αξιωματικού του Βασιλικού Ναυτικού της Νορβηγίας επιτρέπεται να αφήνουν μακριά τα μαλλιά τους. Όμως, είναι υποχρεωτικό να τα έχουν πιασμένα για να μην αγγίζουν το κολάρο της στολής.

View this post on Instagram

October 2017 vs October 2018 ? After teaming up with @stadionparkklinikken one year ago, healthier food choices along with being more active on a daily basis has been a big part of my life ??‍♂️??‍♂️??‍♂️?? Last fall I wanted to feel better, to have more energy in general and to be able to maintain a healthier weight – I just wanted to be a better version of me ???‍♂️ And I’m proud to say that with genuine coaching by the #stadionparkklinikken staff and alot of hard work and effort I’m on the right path to reach my goal ? #TransformationTuesday ? Hopefully this post can motivate some of you guys who is in the same situation I was in – you can ALL do it! ?? ???? That being said I wish you all a good, active week ???? #PersonalTraining #Physiotherapy #Chiropractor #Weightloss #Performance #Motivation #Crossfit #Fit #Results #HealthyLifestyle #ActiveLifestyle #JustDoIt

A post shared by Lasse Løkken Matberg (@lasselom) on

Άσκηση από γης, αέρος και θαλάσσης

Η άσκηση Trident Juncture του ΝΑΤΟ σχεδιάστηκε για να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις της συμμαχίας έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και μπορούν να δράσουν από κοινού, απαντώντας σε κάθε απειλή από κάθε κατεύθυνση.

Η φετινή 18η άσκηση γίνεται στη Νορβηγία και τις γύρω περιοχές του Βόρειου Ατλαντικού και της Βαλτικής Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας και του εναέριου χώρου της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Με περίπου 50.000 μετέχοντες από 31 χώρες, στην άσκηση Trident Juncture 201 μετέχουν πάνω από 250 αεροσκάφη, 65 πλοία και 10.000 οχήματα, που πραγματοποιούν επιχειρήσεις από αέρος, γης και θαλάσσης.



Spread the love