Spread the love


Για νέα εκεχειρία στη Συρία συμφώνησαν εκ νέου Ρωσία και ΗΠΑ. Πάνω από 200 άμαχοι νεκροί σε μια βδομάδα.

Πηγές  αναφέρουν ότι από χθες μεσάνυχτα, και μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσιγκτον θα εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας σε περιοχές όπως, η Λαττάκεια, αλλά και τα προάστια γύρω από την πρωτεύουσα, Δαμασκό.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα έχει εφαρμογή και στο Χαλέπι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Ουάσινγκτον και Μόσχα αλληλοκατηγορούνταν για την επίθεση σε νοσοκομείο του Χαλεπίου, στην περιοχή που ελέγχεται από τους αντικυβερνητικούς αντάρτες, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

keri-sergkei-labrof

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ – Κέρι για τη Συρία

Τρόπους για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία συζήτησαν τηλεφωνικά οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Λαβρόφ για άλλη μια φορά επισήμανε την ανάγκη της πλήρους συμμετοχής των Κούρδων της Συρίας στις συνομιλίες μεταξύ των αρχών της χώρας (σ.σ. της Συρίας) και της αντιπολίτευσης, καθώς και τον τάχιστο διαχωρισμό της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από τις τρομοκρατικές οργανώσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μόσχα.

amaxoi-syria

Πάνω από 200 άμαχοι νεκροί σε μια βδομάδα

Αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν εναντίον ανταρτοκρατούμενων περιοχών στο Χαλέπι στοίχισαν μέσα στις επτά τελευταίες ημέρες τη ζωή σε 123 αμάχους, στους οποίους περιλαμβάνονται 18 παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Εβδομήντα ένας άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους 13 παιδιά, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν οι αντάρτες εναντίον περιοχών της πόλης που ελέγχονται από την κυβέρνηση στη διάρκεια αυτής της περιόδου, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Άλλοι οκτώ άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η κυβέρνηση εναντίον περιοχών που δεν ελέγχει στην πόλη, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

amaxoi-syria2



Spread the love