Spread the love


Οι μαχητές του ISIS οι οποίοι έχουν υποστεί περικοπές μισθών έχουν φτάσει να πουλάνε τις γυναίκες που διατηρούν ως σκλάβες για πόρους.

Μια νέα γυναίκα με σταρένιο δέρμα και σκούρες αφέλειες που γέρνουν πάνω το πρόσωπό της, ποζάρει για φωτογραφία στο Facebook, επιχειρώντας να χαμογελάσει, αλλά δεν κοιτάζει τον φωτογράφο της.

Η λεζάντα αναφέρει μια μόνο βιογραφική πληροφορία: Είναι προς πώληση.

«Σε όλα τα αδέρφια που σκέφτονυαι να αγοράσουν μια σκλάβα $ 8.000,» αρχίζει το απόσπασμα την 20η Μαΐου στο Facebook, η οποία αποδόθηκε σε έναν μαχητή του ισλαμικού κράτους που αυτοαποκαλείται Αμπού Άσαντ Αλμάνι (υποδηλώνοντας γερμανική καταγωγή). Ο ίδιος άνθρωπος δημοσίευσε μια δεύτερη εικόνα λίγες ώρες αργότερα, με ένα χλωμό νεαρό πρόσωπο με κόκκινα κλαμένα μάτια.

«Αλλη μια sabiyah [σκλάβος], επίσης περίπου $ 8.000», γράφει η λεζάντα ρωτώντας «ναι, ή όχι»;

Οι φωτογραφίες κατέβηκαν μέσα σε λίγες ώρες από το Facebook, και δεν είναι σαφές αν ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού είχε κάνει τη πώληση ο ίδιος σχολίαζε σχετικά με τις γυναίκες που πωλούνται από άλλους μαχητές. Αλλά το ασυνήθιστο ποστ υπογραμμίζει αυτό που λένε οι ειδικοί για την όλο και πιο επικίνδυνη πραγματικότητα για τις εκατοντάδες των γυναικών που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται ως σκλάβοι του σεξ από το ισλαμικό κράτος.

Καθώς η τρομοκρατική ομάδα υφίσταται αυξημένη πίεση στο Ιράκ και τη Συρία, αυτοί οι θηλυκοί αιχμάλωτοι φαίνεται να υποφέρουν, πολύ – πωλούνται και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης για μαχητές με ανεπάρκεια ταμειακών διαθεσίμων, υφίστανται ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων, και είναι σε κίνδυνο καθημερινά από στρατιωτικές επιθέσεις, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες της τρομοκρατίας και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούνται από ισλαμιστές μαχητές κατά τους τελευταίους μήνες έχουν συμπεριλάβει πολλούς λογαριασμούς αγοράς και πώλησης σκλάβων του σεξ, καθώς και τη δημοσίευση των επίσημων κανόνων για την αντιμετώπισή τους. Οι κατευθυντήριες γραμμές καλύπτουν θέματα όπως το αν είναι δυνατόν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με έφηβες κρατούμενες – ναι, λένε οι νομικοί εμπειρογνώμονες του ισλαμικού κράτους – και πόσο σοβαρά μπορεί να κτυπάς ένα δούλο.



Spread the love