Spread the love


Ο σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν διοργάνωσε μια υπερπαραγωγή για την Άλωση της Πόλης, όπως στις κλασικές ταινίες του Hollywood, που έκανε όλους τους φανατικούς Τούρκους να αισθανθούν εθνικά υπερήφανοι, με μαχητικά αεροπλάνα, παρελάσεις και τις ισλαμικές μαντίλες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Αυτό δεν ήταν εκδήλωση, ήταν υπερπαραγωγή. Με τον πιο εμφατικό τρόπο γιόρτασε την Άλωση της Κωνσταντινούπολης η τουρκική κυβέρνηση, διοργανώνοντας μία απίστευτης έκτασης και πολυτέλειας φιέστα, στην οποία «ντεμπούταρε» ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, με τον πρωταγωνιστή βέβαια να είναι ποιος άλλος, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίστηκε με ελικόπτερο!

Για την ασφάλεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Γενί Καπί, επιστρατεύτηκαν εννέα χιλιάδες αστυνομικοί, πέντε ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, μία φρεγάτα, τρία σκάφη της ακτοφυλακής και 27 αστυνομικοί σκύλοι, ενώ την ομάδα αυτή προετοίμασε ομάδα 1.200 (!) ατόμων, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο αστυνομικός διευθυντής της Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Καλισκάν.

Την ώρα που προσγειωνόταν ο Τούρκος πρόεδρος με ελικόπτερο, οι συγκεντρωμένοι σήκωναν εξίσου τεράστιο πανό που έγραφε «Η νεολαία θέλει προεδρικό σύστημα»…

Δύο ελικόπτερα πετούσαν διαρκώς πάνω από την κατάμεστη με κόσμο πλατεία για λόγους ασφαλείας, ενώ προσέφεραν θέαμα ελικόπτερα που πετούσαν σε σχηματισμούς.

Πάνω από 5.505 λεωφορεία και 146 φέρι μποτ «επιστρατεύθηκαν» για να φέρουν κόσμο στην πλατεία όπου είχε στηθεί μία τεράστια 3D οθόνη, η μεγαλύτερη στον κόσμο όπως γράφει η Hurriyet, δείχνοντας την κατάκτηση της Πόλης.

Δείτε το video και τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

alosi polis 2016 1 alosi polis 2016 2 alosi polis 2016 3 alosi polis 2016 4 alosi polis 2016 5 alosi polis 2016 6 alosi polis 2016 7 alosi polis 2016 8



Spread the love