Spread the love


Πρόστιμο 36.000 ευρώ σε γυναίκα που κοίταξε το κινητό του άνδρα της επέβαλε δικαστήριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Βαρύ χρηματικό πρόστιμο και εντολή απέλασης αποφάσισε να επιβάλει σε βάρος μιας γυναίκας δικαστήριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώπιον του οποίου είχε προσαχθεί, με την κατηγορία ότι παραβίασε την ιδιωτική ζωή του συζύγου της ελέγχοντας χωρίς την έγκρισή του το κινητό του τηλέφωνο επειδή υποψιαζόταν πως την απατούσε, γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Gulf News.

Στη γυναίκα αυτή, η οποία δεν κατονομάζεται στο δημοσίευμα της αγγλόφωνης εφημερίδας—διευκρινίζεται μόνο ότι είναι μετανάστρια από άλλη αραβική χώρα—, επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 ντίρχαμ (€36.320) από ποινικό δικαστήριο στο Εμιράτο του Άζμαν.

Ο συνήγορός της είπε στην εφημερίδα πως η γυναίκα κατηγορούσε τον σύζυγό της πως είχε εξωσυζυγική σχέση. Παραδέχθηκε ότι έλεγξε τον τηλέφωνό του χωρίς την άδεια του και ότι μετέφερε φωτογραφίες που περιείχε στη δική της συσκευή, πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

Ο σύζυγός της προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της, και το δικαστήριο την καταδίκασε την περασμένη Πέμπτη βάσει του νόμου για τα ηλεκτρονικά αδικήματα στα ΗΑΕ, βάσει του οποίου θεωρείται ποινικό αδίκημα η «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής ενός άλλου προσώπου» με τη χρήση εργαλείων πληροφορικής, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Gulf News αναφέρει ότι το ζευγάρι είναι περίπου 30 ετών, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.



Spread the love