Spread the love


Τη μετεγκατάσταση περισσοτέρων των 2 εκατομμυρίων πολιτών από χαμηλά οικονομικά στρώματα σε λιγότερο μη προνομιούχες περιοχέςσχεδιάζει φέτος η Κίνα.

Πρόκειται για ακόμα μία προσπάθεια της κινέζικης κυβέρνησης με στόχο την εξάλειψη της φτώχειας έως το 2020.

«Πολλοί πολίτες από χαμηλά οικονομικά στρώματα ζουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ή σε ευπαθές περιβάλλον. Η μετεγκατάστασή τους θα τους βοηθήσει να επιδιώξουν μια καλύτερη ζωή», δήλωσε σήμερα ο Λιου Γιονγκφού, επικεφαλής της υπηρεσίας του Κρατικού Συμβουλίου που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της φτώχειας και την ανάπτυξη.

Κάποιοι από τους πολίτες θα μετεγκατασταθούν σε πόλεις και επαρχίες με ανεπτυγμένες δημόσιες υπηρεσίες ούτως ώστε να έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση, υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας πιο εύκολα.

«Κάποιοι θα μετακινηθούν σε οικονομικά ανεπτυγμένες ζώνες ή βιομηχανικά πάρκα, και τουλάχιστον ένα μέλος κάθε οικογένειας θα έχει τη δυνατότητα επαγγελματικής κατάρτισης», δήλωσε ο Λιου Γιονγκφού. «Οι υπόλοιποι θα μετεγκατασταθούν σε περιοχές κοντά σε οδικά δίκτυα ή παροχές υδροδότησης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας.

Παρά τη θεαματική οικονομική ανάπτυξη της Κίνας τις τελευταίες δεκαετίας, πέρυσι περίπου 70 εκατομμύρια πολίτες ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας, με ετήσιο εισόδημα 2.300 γιουάν (353 αμερικανικών δολαρίων) σε τιμές 2010.

Σύμφωνα με τον Λιου Γιονγκφού, η μετεγκατάσταση δύο εκατομμυρίων ανθρώπων είναι μόνο η αρχή ενός πιο φιλόδοξου σχεδίου που στόχο έχει τη μετεγκατάσταση συνολικά 10 εκατομμυρίων πολιτών.



Spread the love