Spread the love


ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ στη γερμανική «αντεπίθεση» σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων επέστησε ο πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών Τριαντάφυλλος Μηταφίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

«Υπήρξε μια επίθεση από την “Die Welt”, που έχει και τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, εναντίον των Γερμανών ιστορικών, οι οποίοι είναι και κορυφαίοι, όπως ο πολύ γνωστός ομότιμος καθηγητής και σε ελληνικό πανεπιστήμιο Χάγκεν Φλάισερ» σημείωσε, ενώ έκανε λόγο για «δραστηριότητα» από γερμανικής πλευράς από ιδρύματα που ασχολούνται με τα ζητήματα της ανάδειξης ή όχι της σκληρής μνήμης του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Κείμενο

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της επιτροπής ανήγγειλε ότι ετοιμάζεται ένα κείμενο σχετικά με την ετεροδικία, ενώ είναι σχεδόν έτοιμο ένα κείμενο αναφορικά με τις νομικές αντιρρήσεις που προβάλλει στο θέμα της Γερμανίας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναδείχθηκε ένα μείζον θέμα, στο οποίο εμπλέκεται το γνωστό και μη εξαιρετέο «Ελληνογερμανικό Ταμείο για Μέλλον».

Ειδικότερα, σε πρόσφατο συνέδριο που έγινε στο Λέχοβο έκαναν εισηγήσεις καθηγητές που συνεργάζονται με εκπαιδευτική ιστοσελίδα, στην οποία εμφανίζεται ως μεγάλος χορηγός το ταμείο και παράλληλα εμφανίζεται το λογότυπο του υπουργείου Παιδείας.

Η αρμόδια υπουργός, μολονότι είχε κληθεί από την επιτροπή για να δώσει εξηγήσεις, την τελευταία στιγμή ακύρωσε την παρουσία της!

Από την εφημερίδα Δημοκρατία, 26/05/2016, του Αλ. Διαμαντή



Spread the love