Spread the love


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επικρότησε τις προσπάθειες της Μόσχας στη Συρία πριν από την τρίτη του επίσκεψη στη Ρωσία, σε λιγότερο από ένα χρόνο, λέγοντας ότι οι στενότεροι δεσμοί είναι ένα όφελος για την εθνική ασφάλεια και πυροδοτώντας εικασίες σχετικά με το βάθος της σχέσης των χωρών.

Είναι η τρίτη επίσκεψη του Νετανιάχου από τον Σεπτέμβριο, όταν η Ρωσία ξεκίνησε τη στρατιωτική επέμβαση της στη Συρία.

«Η Ρωσία είναι μια παγκόσμια δύναμη και οι σχέσεις μας γίνονται όλο και πιο κοντινές,” δήλωσε ο Νετανιάχου  την Κυριακή, σύμφωνα με το ρωσικά υπηρεσία Τύπου RIA Novosti.

“Δούλεψα για αυτή την επαναπροσέγγιση και σήμερα μας εξυπηρετεί, στην εθνική μας ασφάλεια, στην πρόληψη αχρείαστων και επικίνδυνων συγκρούσεις στα βόρεια σύνορα μας”, πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη για να συζητήσουν διμερείς εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις, μαζί με μεγάλα θέματα, όπως η διεθνής τρομοκρατία, οι ισραηλινο-παλαιστινιακές σχέσεις, και ο συνεχιζόμενος εμφύλιο πόλεμος της Συρίας.

Το Ισραήλ ελπίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Ρωσία για να επηρεάσει τη συμπεριφορά κάποιων λιγότερα φιλικούς περιφερειακούς αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων της γειτονικής Συρίας και του Ιράν. Από την πλευρά της Ρωσίας, η χώρα ενδιαφέρεται για την απόκτηση και διατήρηση μιας ισχυρότερης θέσης στη Μέση Ανατολή, διαταράσσοντας την περιφερειακή κυριαρχία των ΗΠΑ



Spread the love