Spread the love


Μια αποθήκη όπλων που κατασκευάστηκε από το αυτοαποκαλούμενο ισλαμικό κράτος (ISIS) ατη πόλη Γκαγιάρα, στο νότιο τμήμα της Μοσούλης, πυροδοτήθηκε από την ίδια την ομάδα, σκοτώνοντας 10 εξτρεμιστές, ανέφερε Κούρδος αξιωματούχος.

“Την Κυριακή, μια αποθήκη όπλων του ISIS που ονομάζεται Ανατολικό Εργοστάσιο Θείου στην πόλη Γκαγιάρα πυροδοτήθηκε από την ομάδα λόγω τεχνικών αστοχιών, σκοτώνοντας 10 μαχητές”, δήλωσε ο Ismat Rajab, επικεφαλής της (ΚΔΠ) γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στη Μοσούλη.

Rajab πρόσθεσε ότι “12 άλλοι τραυματίστηκαν, και οι άνθρωποι σε κοντινές περιοχές δηλητηριάστηκαν” από τις επιπτώσεις της έκρηξης και μολυσμένων υλικών που βρίσκοντο στην αποθήκη.

Δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί τι όπλα είχαν κατασκευαστεί ή αποθηκευτεί στην Ανατολικό Εργοστάσιο Θείου. Ωστόσο, το ISIS έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα όπως το αέριο μουστάρδας, η οποία είναι η κοινή ονομασία για μουστάρδα του θείου (C4H8Cl2S), ενάντια στις δυνάμεις που μάχονται την ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και των Κούρδων Peshmerga.

Η Γκαγιάρα είναι κέντρο κατασκευής βομβών του ISIS, και τελευταία ιρακινές δυνάμεις και πολεμικά αεροσκάφη από την υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία έχουν βάλει στο στόχαστρο πολλές άλλες αποθήκες όπλων της τρομοκρατικής ομάδας στην πόλη.



Spread the love