Spread the love


Η εφημερίδα Güneş της Τουρκίας κατηγόρησε τη Γερμανία για την προχθεσινή (7 Ιουνίου) τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, η οποία άφησε 11 νεκρούς. Η εφημερίδα σήμερα είχε σαν τίτλο «Γερμανική δουλειά» (Alman ISI), και υπότιτλο «Αυτό είναι αυτό που πιστεύει η Τουρκία».

Οι περισσότερες εφημερίδες ασχολήθηκαν σήμερα το πρωί με την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ως πρώτο θέμα. Ωστόσο, η φιλοκυβερνητική Güneş συνέδεσε την επίθεση με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στο γερμανικό κοινοβούλιο αναγνωρίζοντας τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Το βαθύ κράτος της Γερμανίας δεν μπορούσε να χωνέψει ότι η Τουρκία την αμφισβητεί στο υψηλότερο επίπεδο. Γι’ αυτό πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να επαναλαμβάνουν τις παλιές τους συνήθειες. Δημιούργησαν τρομοκρατικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν ως εργαλείο για να οργανώσουν μια αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε η πρώτη σελίδα σε εισαγωγικά πάνω από τον τίτλο.

Εξήγησε, επίσης, στην πρώτη σελίδα, «Τέλος, πιστεύεται ότι η Γερμανία, η οποία έχει εγκρίνει τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων [νομοσχέδιο], οργάνωσε την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ως απάντηση στην σθεναρή αντίδραση της Τουρκίας [για το νομοσχέδιο]».

Η Güneş είπε επίσης ότι η Γερμανία που «καλλιεργεί τρομοκρατικές οργανώσεις για να χρησιμοποιούνται εναντίον της Τουρκίας», διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στο κίνημα διαμαρτυρίας Gezi του 2013.

«Η Γερμανία, η οποία υποστήριξε ανοιχτά τους βανδάλους που μετέτρεψαν την Τουρκία σε ένα συνολικό χάος, έστειλε μερικούς από τους βουλευτές της [στο κέντρο των διαδηλώσεων] στην πλατεία Ταξίμ για να προκαλέσει τους ανθρώπους. Ο πραγματικός λόγος ήταν να αποφευχθεί [από την Τουρκία] η κατασκευή του τρίτου αεροδρομίου [στην Κωνσταντινούπολη], το οποίο θα μετατοπίσει την εναέρια κυκλοφορία της Ευρώπης στην Τουρκία και θα υπονομεύσει την παλιά σημαντική θέση της Γερμανίας», ισχυρίστηκε η Güneş.



Spread the love