Spread the love


Οι ρατσιστές υποστηρικτές της λευκής υπεροχής στις ΗΠΑ βρήκαν ευκαιρία να γιορτάσουν πριν λίγες ημέρες στην Georgia.

Καίγοντας σταυρούς και σβάστικες, όπως συνηθίζουν να κάνουν εδώ και δεκαετίες, ένδεκα ρατσιστικές οργανώσεις, που μέχρι σήμερα βρίσκονταν σε σύγκρουση, ενώθηκαν δημιουργώντας μια οργάνωση – ομπρέλα με το όνομα Aryan Nationalist Alliance (Εθνικιστική Άρεια Συμμαχία).

«Γράφουμε ιστορία. Ενώνουμε όλες τις λευκές οργανώσεις», αναφέρει ένα μέλος τους. «Δεν υπάρχει χρόνος για διαχωρισμούς και διαιρέσεις. Είτε πρόκειται για την θρησκεία, είτε για τις στολές, είτε για τα σύμβολα», αναφέρει κάποιος άλλος. «Αν ακόμη προσπαθείς να δημιουργήσεις διαίρεση και ακόμη λες ότι εντάσσεσαι σε αυτό το λευκό κίνημα, τότε κάτι δεν πάει καλά μαζί σου».

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών οργανώσεων που δημιουργούνται στις ΗΠΑ. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο βασικός λόγος είναι ότι το υπάρχει εκνευρισμός για την παράνομη μετανάστευση και την εισδοχή Σύρων προσφύγων στις ΗΠΑ.

Κατά την κοινή συγκέντρωση, οργανώσεις νεοναζιστών, αλλά και της διαβόητης Κου Κλουξ Κλαν συμμετείχαν στην προσπάθεια σύμπλευσης.

Ο Jeff Schoep, στέλεχος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος αναφέρει: «Εμάς μας αρέσει το σύμβολό μας και σημαίνει κάτι για μας. Το σύμβολο της σβάστικας είναι ένα σύμβολο της λευκής υπεροχής. Είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε και πιο μετριοπαθείς οργανώσεις στη συμμαχία μας, αλλά δεν θα δεχτούμε να αντιμαχόμαστε εντός του λευκού εθνικιστικού κινήματος. Τέλος».

Παρά το γεγονός ότι οι οργανώσεις – ομπρέλες, συνήθως δεν μακροημερεύουν, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό αυτή να βοηθήσει τους ρατσιστές να διευρύνουν την παρέμβασή τους.

 



Spread the love